Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Idolen en vijanden

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, January 24, 2023 Under: happiness

Idolen en vijanden


Het ego in ons denken creëert idolen. Dat ene speciale zal ons geluk brengen, dat is ons ideaal, daar streven we uit alle macht naar. Dit kan zijn de ideale partner of baan zijn, het hebben van geld, bezit, macht of status, het overwinnen van een bepaalde politieke of partij of religieuze visie, of wat ook. Tegelijkertijd sluit het ego alles uit dat niet daaraan voldoet of niet daaraan meewerkt, dat zijn dan zijn concurrenten en daarmee zijn vijanden. Dit is wat tot strijd en polarisatie leidt.

Als je vanuit je hart leeft, heb je ook verlangens. Je wilt iets graag in je leven brengen in de zin van dingen waarderen, er plezier in hebben en het willen delen. Maar je beseft en accepteert dat dit verlangen voor iedereen iets anders kan zijn.  Het is meer leven en laten leven, je ervaart daardoor geen concurrentie of vijandschap. Je kan juist iemand waarderen die geniet van heel andere dingen dan jij.

Vanuit je hart leven is vooral je gevoel en intuïtie volgen en je niet door andere visies en meningen laten afleiden. Je wilt niet anderen jouw visie of mening opdringen Jij doet dingen vanuit je hart en laat anderen net zo goed dingen vanuit hun hart doen. Dit geeft een liefdevolle en tolerante levenshouding.

Leef je leven vanuit je hart en toon hoe gelukkig je daarmee bent. Daarmee laat je gelijk zien dat het ego met zijn gecreëerde idolen en vijanden mensen altijd ongelukkig maakt. Het ego is altijd in gevecht gewikkeld en weet niet hoe hij gelukkig moet leven. Je kan dit laten zien door het voor te leven. 


In : happiness 


Tags: ego  hart  idolen  vijanden  gelukkig  gevecht 
 
 

Make a free website with Yola