Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Iets in ons wilt oorlog

Posted by Renée Merkestijn on Friday, June 24, 2022 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

De wereld is een reflectie van je innerlijke wereld, van je innerlijke wensen. Deels zijn deze bewust, maar vaak grotendeels onbewust. De mensen en situaties die je ontmoet, zijn jouw gedachten en wensen die vorm hebben gekregen. 

Als je bewust of onbewust oorlog en slechteriken in je leven wilt, krijg je oorlog en slechteriken in je leven. Het trieste is, dat we bijna allemaal denken dat we vrede willen. Maar het feit dat er oorlog is en er slechteriken zijn, laat zien dat we onbewust iets anders willen. Sommigen zelfs bewust.

Als we oorlog willen, is er oorlog, want de wereld reflecteert onze wensen. Als we vrede willen, echt alleen maar vrede willen, is er vrede, want de wereld reflecteert onze wensen. Het heeft geen zin om de reflecties de schuld te geven, of te gaan bevechten.

Of je nu Poetin of de EU of mensen in het algemeen de schuld geeft van de ellende, ze staan voor jouw bewuste en onbewuste keuzes voor ellende. Ze zijn je gedachten en wensen die in deze uitingsvormen zijn gegoten. Dus je zult naar binnen moeten keren om te onderzoeken wat in jou nog ellende wilt. Wat in jou zoekt nog onbewust naar oorlog en slechtheid? Wat in jou denkt nog steeds dat de uiterlijke wereld niet in jouw innerlijke wereld ontstaat?

Probeer te ontdekken welke bewuste en onbewuste overtuigingen je koestert en realiseer je dat jouw overtuigingen ook je wensen zijn. Die wensen zul je dan in de wereld terug zien.

Het feit dat er oorlog is, betekent dat we collectief nog geloven in oorlog, een wens tot oorlog hebben en uitdragen. Zo doen we oorlog ontstaan, of het nu bewust of onbewust gebeurt. Het overkomt je niet, je creëert het met je geest. Maak je onbewuste gedachten en wensen die dit creëren bewust.

De positieve kant is, als je bewust of onbewust werkelijk gelooft in vrede, die wens tot vrede gaat uitdragen, je vrede doet ontstaan. Dus cultiveer je vredige gedachten, als je een vredige wereld wilt. 

 

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: oorlog  vrede  slechteriken  projectie  overtuigingen  onbewust 
 
 

Make a free website with Yola