Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Is meer beter?

Posted by Renée Merkestijn on Monday, August 28, 2023 Under: Maatschappij

In het westen zijn we  gefocust op meer. Meer geld, meer spullen, meer entertainment, meer vakanties, meer status. Ook groter en beter kan je als meer vertalen: grotere huizen en auto’s, betere banen en computers. Ook als land willen we altijd maar meer: meer GDP, meer verdienen, meer consumeren, meer mensen, meer huizen, meer wegen en meer hebben dan andere landen.

Het onderliggende idee is dat meer materieel gezien beter is. De meeste mensen vragen zich niet eens af of het allemaal beter is. Soms pas als mensen ouder worden, realiseren ze zich dat bijvoorbeeld het grotere huis ook meer werk, meer onderhoud, meer geld en tijd kost. Dan gaan ze vaak pas afwegen wat werkelijk belangrijk is voor ze.

Meer willen betekent meestal meer inspanning. Je moet steeds meer tijd, geld en energie besteden aan alles waar  je meer van wilde. Je moet daardoor steeds meer. Meer willen houdt meer moeten in stand. Is dat beter?

Het is belangrijk deze afweging te maken. Als je steeds meer wilt materieel, heb je er steeds meer moeten voor over? Op welk punt slaat de schaal om voor jou?


In : Maatschappij 


Tags: meer willen  meer moeten  materialisme  tijd  energie  geld  maatschappij 
 
 

Make a free website with Yola