Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Je aardse paradijs en je piekerhoofd

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, May 25, 2013 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Ik ga je een paar vragen stellen. Kijk even wat er met je emoties gebeurt als je ze leest! Word je blij of chagrijnig?

1. Hoe ziet jouw aardse paradijs er uit? Je ideale leefomgeving? Je ideale levensvervulling? De ideale mensen om je heen? Zie je het voor je?

2. In hoeverre voldoet jouw leven aan dat ideaalbeeld? Leef je al in je aardse paradijs?

3. Welke zaken wil je nog verbeteren? Wat is er voor nodig? Welke stappen dien je nog te nemen?

Werd je blij van deze vragen of chagrijnig? Bij welke vragen?

Als je er blij van wordt, ben je op de goede weg om je aardse paradijs te creëren, je ondervindt weinig weerstand. Op het moment dat je chagrijnig wordt, werpt je piekerhoofd blokkades op. Dit zijn meestal negatieve overtuigingen.

Bij vraag 1 vindt je piekerhoofd bijvoorbeeld dat al die idealen maar onzin zijn. Of hij gelooft niet in het goede van het leven. Of hij gelooft dat jij het niet waard bent. Mijn piekerhoofd maakte mezelf vroeger wijs dat ik een naïeve dromer was en het geluk niet waard was.

Bij vraag 2 kan je piekerhoofd bijvoorbeeld de mooie dingen van het leven niet willen zien. Of het zegt meteen dat dit bewijst dat je een mislukkeling bent. Mijn piekerhoofd maakte me graag wijs dat ik alles altijd fout deed en zeker te weinig doelgericht was.

Bij vraag 3 kan je piekerhoofd faalangst tevoorschijn toveren. Of bedenken dat het erg vermoeiend is allemaal. Of dat het toch allemaal geen zin heeft. Mijn piekerhoofd maakt me nog altijd graag wijs dat ik te weinig tijd, geld of energie heb om mijn dromen waar te maken.

Je piekerhoofd heeft nooit gelijk. Dat is even schrikken voor dat hoofd, maar laat hem maar even mokken. Niet naar luisteren!

Het enige dat je hoeft te doen is met een blij gevoel de drie vragen over jouw aardse paradijs te beantwoorden en het je in geuren en kleuren voor te stellen. Zie jezelf daar leven, zie jezelf de stappen nemen en ervan genieten. Want dáár gaat het om, blijheid. Met blijheid en geloof genereer je de levenskracht die dwars door de bezwaren van je piekerhoofd heengaat. Blijheid is je gaspedaal, je piekerhoofd en chagrijnigheid je rem.

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: piekeren  piekerhoofd  aardse paradijs  dromen  idealen  negatieve overtuigingen  blokkade 
 
 

Make a free website with Yola