Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Je kind toelaten

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, January 31, 2024 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Alleen in het hier en nu kan je als een spontaan kind zijn: alles als nieuw ervaren, nieuwsgierig en open zijn, plezier beleven en groeien van je ervaringen.

Onze opvoeding beperkt dit door alles in de tijd te willen plaatsen, in het verleden en de toekomst. We projecteren het verleden op de toekomst, met ons 'het zal wel hetzelfde zijn als toen'. Dan zijn dan niet meer in het nu. Of wijzelf of andere mensen waarschuwen ons voor de gevaren in de toekomst, zelfs bij nieuwe dingen. Daarmee wordt innerlijke weerstand gecreëerd.

Het kind in jou drukt het gaspedaal in, heeft er zin in. De oudere jij drukt op de rem en dat schuurt. Je durft niet te starten of als je wel vooruit gaat, raak je door die weerstand hartstikke moe.

Moeheid ontstaat niet omdat iets niet leuk is, maar omdat je weerstand creëert. Je besluit dat je het leuke toch maar niet zo leuk wilt vinden, schakelt het kind in jezelf uit. De rem of weerstand kan je als angst of uitstel ervaren, of als tegenzin als je iets toch doorzet.

Haal de rem eraf, door alles te benaderen in het nu. Wees als het kind dat alles in het leven voor het eerst meemaakt. Het spontane kind is er nog steeds en je kan nog steeds van het leven genieten. Je geniet meer en je voelt je energieker.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: kind  nieuwsgierig  open  in het nu  gas  rem  weerstand  verleden  toekomst  projectie 
 
 

Make a free website with Yola