Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Je liefdevolle natuur

Posted by Renée Merkestijn on Friday, April 29, 2022 Under: happiness

Je liefdevolle natuur


Van nature is de mens een liefdevol wezen. Denk maar aan een baby en een heel jong kind. Dat is wie je werkelijk bent.

Ergens onderweg leren we dat wij en anderen niet liefdevol zijn. Daarmee beperken we meteen onze liefdevolle natuur. We leren te geloven dat als we onze natuur volgen, we vast en zeker allemaal slechte dingen gaan doen. Ofwel,  we gaan onze eigen natuur wantrouwen. We leren onszelf  en anderen te beperken, op te sluiten in een kooi, omdat we onszelf  en anderen niet vertrouwen, niet van onszelf en niet van anderen kunnen houden.

Het zijn deze aangeleerde overtuigingen, die ons voortdurend gevangen houden. We denken een kwaadaardige natuur te hebben, zijn voortdurend bezig die vermeende kwaadaardige natuur in onszelf en anderen te bestrijden. Daarmee houd je deze ideeën in stand. Ons mensbeeld is omgeturnd van ‘onze natuur is liefdevol’, naar de leugen ‘onze natuur is liefdeloos’. We gedragen ons naar ons mensbeeld, wat we geloven te zijn, worden we. 

Onderzoek voor jezelf welke van de twee je gelooft. Geloof jij dat als jij je natuur volgt, je liefdevol zult zijn of liefdeloos? Houd je simpelweg van jezelf of niet? Probeer contact te maken met je liefdevolle natuur, met hoe je in het leven stond als ukkie, laat alle aangeleerde wantrouwen naar jezelf en anderen los. Zie jezelf weer als het liefdevolle wezen dat je van nature bent.

 

 


In : happiness 


Tags: natuur  liefde  mensbeeld  natuurlijk  liefdevol 
 
 

Make a free website with Yola