Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Je natuurlijke staat is liefde en plezier

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, January 3, 2023 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Je natuurlijke staat is liefde en plezier


Alles wat bestaat is één groot creatief bewustzijn. We zijn zowel een creatie van dat bewustzijn, als een deel daarvan. We hebben dezelfde eigenschappen, zijn zelf ook creatief, want alles is één. Het bewustzijn breidt zich eeuwig uit en doet dit met liefde en plezier. Creativiteit en de hele schepping ontstaat vanuit liefde en plezier, dat zijn dan ook de kenmerken van onze natuurlijke staat.

Op enig moment bedachten we dat we los konden staan van alles, de gedachte aan afscheiding. Omdat we creatieve krachten hebben, creëerden we deze ervaring voor onszelf. Alleen is het een illusie, een fantasie, want in werkelijkheid zijn we allemaal één.

De afscheidingsfantasie kenmerkt zich door het idee dat we in een lichaam zitten, afgescheiden van alle bewustzijn, dus alleen. Om anderen te bereiken moeten we tijd en ruimte zien te overbruggen. Om het als lichaam goed te hebben, moeten we leuke dingen uit de wereld zien te verkrijgen en nare dingen af te weren. Zo ontstaan angst en oordeel en lijden. Je creëert dus een fantasiewereld, gekenmerkt door afscheiding, waarin je minder liefde en plezier ervaart.

Het is eenvoudig onderscheid maken tussen je natuurlijke staat en je afscheidingsfantasie. Op het moment dat je liefde en plezier ervaart, ben je in je natuurlijke staat. Zo niet, zit je in de fantasie. Die fantasie projecteer je op de wereld, die dan al je angsten en oordelen toont, wat we dan zien als werkelijkheid, al is het fantasie. Om de wereld te veranderen, dien je niet de wereld, de spiegel te veranderen, maar je innerlijk, want daar komt de wereld uit voort.

Dus hoe doe je dat praktisch? Alles wat vanuit plezier en liefde ontstaat, is je ware aard, je natuurlijke staat. Alles wat afscheiding geeft, al je angsten en oordelen, alle ellende die je in de wereld ziet, is deel van de fantasie en jouw projectie van de afscheidingsfantasie.

Ga daarom niet continu op de ellende in de wereld letten, want dan bevestig je vaak ongemerkt je afscheidingsfantasie.  De snelste weg is continu te leven vanuit liefde en plezier. Ga bewust letten op het goede, doe dingen waar jij en andere mensen blij van worden, ofwel ga leven vanuit je natuurlijke staat van plezier en liefde. Dat is geen egoïsme, maar de enige manier om de nare zaken in de wereld te veranderen, omdat die slechts een projectie van je eigen geest zijn.

Verander je geest in een positieve geest, dan verander je de wereld in een positieve wereld.

 

 

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: natuurlijke staat  bewustzijn liefde  plezier  angst  oordeel  projectie 
 
 

Make a free website with Yola