Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Jezelf laten ontstaan

Posted by Renée Merkestijn on Monday, August 29, 2022 Under: Spiritualiteit

Jezelf laten ontstaan

 Creatieve levensenergie stroomt voortdurend door alles heen, door de zon, de aarde, de mens, dieren en planten. Die levensenergie zorgt dat jij meer en meer je unieke zelf kan zijn en worden. Een zonnebloem die deze levensenergie toelaat, wordt een zonnebloem, maar nooit een tulp.

Het is het ego in ons dat besluit dat hij liever een tulp wordt dan een zonnebloem, bijvoorbeeld omdat hij in een veldje met tulpen staat. Hij probeert de levensenergie te sturen in een bepaalde richting of zelfs tegen te houden. Het enige dat hij bereikt is dat hij een vervormde zonnebloem wordt. Ook de omringende tulpen schrikken zich dood als de zonnebloem opeens boven hen uitgroeit en proberen hem te bewegen tulp te worden.

De tulp kan je vergelijken met je vermeende identiteit, de zonnebloem met je ware identiteit.

Op het moment dat de zonnebloempit ontspruit, heeft hij geen flauw idee hoe hij eruit zal zien. Maar dat hoeft niet, want als hij de energie gewoon toelaat, wordt hij vanzelf een zonnebloem. Als jij je ware zelf wilt worden, dien je eigenlijk je levensenergie alleen maar toe te laten en te volgen, je natuur te volgen.

Je weet niet waar het toe leidt en dat is oké. Het niet-weten maakt ons ego onzeker, maar weet dat je in werkelijkheid altijd gewoon wordt wie je werkelijk bent.

Als je als zonnebloem wordt geboren, zal  je altijd een zonnebloem worden. De kunst is niet jezelf tot iets proberen te maken, maar jezelf te laten ontstaan. Je zult verrast zijn over de uitkomst, net als de zonnebloem die opeens boven alle tulpen uitstijgt. 

 

 

 


In : Spiritualiteit 


Tags: identiteit  zonnebloem  ontstaan  groei 
 
 

Make a free website with Yola