Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Kleine ergernissen, grote energie

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, July 6, 2013 Under: Stress en stresshantering

Kleine ergernissen kosten meer energie dan het woord ‘klein’ doet vermoeden. Bijvoorbeeld die lamp die nog moet worden vervangen, maar je vervangt deze niet. ‘Oh ja, dat moet  nog, wat stom, vergeten, maar nu even geen tijd,’ zeg je tegen jezelf en gaat iets anders doen. De volgende dag hetzelfde verhaal, de dag erna idem. Elke keer kost het je opnieuw jouw energie en aandacht. Je gaat je steeds meer ergeren. Je gaat er steeds meer tegenop zien.

De enige oplossing is het gewoon aan te pakken. Niet uitstellen, doen! Maak een lijst van kleine ergernissen en voer er elke dag eentje uit. Een andere praktische optie is een karweitjesdag in te plannen. Repareer die kapotte lampen, breng die flessen naar de afvalbak, ruim die ene kast eens op, pleeg dat telefoontje dat je maar uitstelt.

Het is even doorbijten, maar het geeft enorm veel voldoening en rust in je hoofd. Het maakt tijd en energie vrij voor dingen die leuk zijn om te doen. Je kan dan weer volop genieten van het leven, zonder die terugkerende ergernis en afleiding. Het maakt letterlijk geblokkeerde energie vrij.

Als die ergernissen uit de weg zijn en je energie weer vrijelijk stroomt, voorkom je veel toekomstige ergernissen met de vijf-minuten-regel! Doe alles wat je in vijf minuten kan doen gelijk. Dat kost weinig tijd en geeft bergen voldoening en rust.

In : Stress en stresshantering 


Tags: stress  ergernis  voldoening  rust  karweitjes  vijf minuten 
 
 

Make a free website with Yola