Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Kleuterklas van liefde

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, March 29, 2022 Under: Maatschappij

Van een kleuter verwacht je niet dat hij algebra volledig beheerst. Je veroordeelt hem daar niet op en weet dat het mettertijd komt.  Je weet dat hij nog niet zover is, maar hij het potentieel heeft en dit verder zal ontwikkelen.

In zekere zin zit de mensheid in de kleuterklas als het om liefde gaat. We beheersen liefde nog niet, maar het potentieel is er en we zullen dit verder ontwikkelen. Alleen hebben we de neiging elkaar te veroordelen dat we op kleuterniveau zitten. Dat is hetzelfde als een kleuter op zijn kop geven als hij een algebrasom niet kan oplossen.

Veel innerlijke strijd vindt plaats door teveel te verwachten van jezelf en anderen, in deze kleuterschool van liefde. Mensen raken van streek als ze de niet zo liefdevolle zaken zien, gaan oordelen en gaan daardoor minder liefdevol reageren. Kleutertje geeft kleutertje op de kop.

We zitten met zijn allen in de kleuterschool van liefde. Probeer het vak liefde te leren, maar wees niet teleurgesteld als jij of anderen nog niet het niveau van de universiteit hebben bereikt. Inzien dat we nog veel te leren hebben, is iets anders dan jezelf en anderen op hun niveau te veroordelen.


In : Maatschappij 


Tags: liefde  kleuterklas  kleuterschool  oordeel 
 
 

Make a free website with Yola