Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Korte readings 16 januari 2021

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, January 20, 2021 Under: Intuïtie en creativiteit

Paar dagen terug de volgende vragen gesteld en antwoorden erbij gezet. Ik zet vragen op losse briefjes en vouw ze dan dicht. Als ik ze beetpak krijg ik informatie erover door, terwijl ik dus niet weet wat er op de briefjes staat. 

Inauguratie hoe gaat het met Biden? Moeite beslagen ten ijs te komen, voelt vastgelopen, stagnatie. Ook verdrietig en machteloos erover. Hoofdpijndossiers. De eenvoud is verdwenen, het zicht is weg. Blind uitreiken naar oplossingen, maar niet meer goed denken. Tijdelijk onder bladerdak schuilen is nodig ter bescherming. Je beschermd weten in natuur en eenvoud. Schuilen tot de storm is uitgewoed. De oorlog gaat aan de meesten voorbij in lockdown.

Vijandigheid in wereld hoe stoppen? Glimlach, vredig en optimisme geleidelijk. Kracht en weerstand is er maar op een soort luchtige manier. Alsof leven doorgaat en mensen zich bewust niet meer zo druk maken, waardoor geestelijke druk afneemt en ze vrij zijn. De aandacht gaat naar het positieve in plaats van probleemgerichte mentaliteit. Niet iedereen wordt geraakt zelfs veel minder dan nu geval lijkt te worden.

Ontstaan er gebieden zonder verplichte vaccins/chips, vrije keuze?  Duurt even, het blijft lang op dezelfde plaats als eerder, de groei wordt niet meteen opgemerkt. Het is een veilige plek en goede basis. Niet groots, maar gezond en stevig en voedend. Zegening van moeder aarde ligt erop. Gaat geleidelijk, je merkt het eerst niet eens, zeker als je er niet attent op bent. Steeds meer gaan het zien.

Wat brengt de coronacrisis ons sociaal en economisch? Zo, vooruit, een wat militair gevoel van aanpakken, schoon schip, genoeg geweest. Wat ergernis als het langzaam gaat soms, maar het gaat sneller en sneller als een lawine die steeds in kracht toeneemt, als een sneeuwbal van helling die steeds dikker wordt. Die neemt de rotzooi op die kwijt moest geraken, dus schoonvegen, verzamelen en massa krijgen tegelijk. Lente weer groen.

Wordt censuur door BigTech gestopt of gereguleerd? Haha, cynisch mondje erbij, voelt niet 100% goed, misleiding erbij. We worden bedrogen. Niet iedereen ziet dit nog. Licht zal erop schijnen via het resultaat. Dit voelt niet goed, mensen achter ponzy scheme moeten weg. Gaat niet vanzelf, moet het aantonen. Dan klapt zeepbel en is het klaar.

Welke agenda/doelen hebben regeringen momenteel in algemeen? Sommigen de vrolijke kant op, maar nog wat remming van anderen. Er is verschil in energie die duidelijker wordt. Ga mee of ga niet mee is de beste houding, niet bang zijn om anderen achter te laten, dat maakt het onnodig zwaar. Samenwerking kleinere groepen is beter dan grote groep. Trekken de kar, ook heel ander beleid, in deelstaten begint het.

Inauguratie hoe gaat het met Trump? Dit eerst weg, valt mee, is formaliteit uiteindelijk. Streep ergens onder, dan nieuwe groei. Er is teveel tegelijk, schiften en wegstrepen wat niet werkt. Rigoureus oude systemen weg en nieuwe ervoor in de plaats geeft mensen lucht, alsof een zwaar dekbed wordt afgegooid. Is even kil, maar geeft meer licht en ruimte om weer te bewegen.

Hoe beste met conformisme omgaan? Blij van, gaat beter, sneller, vrijer, meer beweging en zin. Alles komt weer op gang, plezier in, lokaal vooral veel beweging en losweken van het grote geheel. Gemeenschapszin.

Wat is motivatie achter vaccins en lockdowns?  Onder de donkere laag zit een heel andere energie. Alsof levenskracht op doorbreken staat, de schil van binnenuit openbreekt, zoals vogel die uit ei kruipt. Geldt voor hele aarde, lost op. Laag is vooral soort energetisch vuil al is het vaak stoffelijk. Komt hulp met idee, eentje die we zelf nooit zelf hadden bedacht. Leuk om hieraan mee te werken.

Wat wil Gates? Nou, mmm. Ik zeg maar zo ik zeg maar niets. Vervelend. Maar ik ga gewoon mijn eigen gang, ik weet het beter. Die ander trekt wel bij, neem ik gewoon aan. Ik vind dat ik de visie heb, de ander niet. Ik kan vasthoudend zijn. De wegen scheiden hier. Een andere keuze in leven hebben.

Moeten we ons op een onderdrukkende vorm van globalisme voorbereiden? He bah. Ik zie losse delen, geen verband met geheel, al lijkt het wel zo. Niemand ziet namelijk het geheel. Het niet weten geeft vrijheid, het willen weten niet. Dat geeft stugheid waar sommigen in blijven hangen. Blijven hangen als ze vaste grond niet willen verlaten, niet over willen steken, niet zien dat er juwelen aan de andere kant liggen en dat land hier nu verdord is, dus waarde heeft verloren.

Gevolgen  financieel nu er zoveel schulden worden gemaakt wereldwijd? Neiging blad omdraaien, maar steeds weer opnieuw niet verder komen, omdat ik steeds terugkeer naar het vorige standpunt. Het is te lastig om mind te veranderen vanwege gewoonte en ook door soort gelijk willen hebben in plaats van niet weten.

Wat vertelt het nieuws ons niet? Het is een zooitje. Soms is het beter te wieden en nieuwe groei te stimuleren. Zitten rondom te kijken en ze weten niet goed wat te doen of te zeggen.


In : Intuïtie en creativiteit 


Tags: readings  politiek  financieel  algemeen 
 
 

Make a free website with Yola