Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Lenormand als inzichtskaarten

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, September 5, 2017 Under: Lenormand

Kaartlezen stelt je in staat te reflecteren op je leven, waarmee dieper inzicht ontstaat in je karakter en je situatie. De kaarten laten de mogelijkheden en de te overwinnen obstakels zien die op dat moment spelen en voorzien je van advies.  

De meeste mensen kennen de Tarot, een oud spel. Maar ook de Lenormand is een oud spel dat zijn diensten heeft bewezen. De oorspronkelijke Lenormandkaarten kennen een eenvoudige afbeelding. Dit beeld of symbool staat voor specifieke energieën en kenmerken en het zijn vaak archetypen. De Lenormandkaarten duid je middels associatie met dit beeld.

In de Tarot zijn de afbeeldingen verhalend en bevatten vele oude symbolen die je meer vertellen over de betekenis. Dit zie je ook in de moderne versies van de Lenormand. De extra symbolen zijn via associatie aan de kaart toegevoegd door de ontwerpers.

Hoe duid je een Lenormandkaart via associatie?
 

De kaart 31 Zonne. Een aantal mogelijke associaties zijn: de zon als hemellichaam,  warmte, licht, het leven, levenskracht, energie,blijheid, roem, helder zicht. Het staat voor het archetype van de held of de vader. Via de astrologie verwijst het naar de persoonlijkheid, mannelijkheid, zelfexpressie, leiderschap en het zonneteken Leeuw.

De juiste vraag stellen.

Als je een vraag stelt aan de kaarten en daar één kaart voor uitlegt, dien je de betekenissen te relateren aan je vraag om de juiste duiding te krijgen.

Stel je vraag was:  Wat zijn mijn sterkste karaktertrekken? Je trekt 31 Zonne. Dan duidt het op een krachtige persoonlijkheid die actief in het leven staat, van het leven geniet, expressief is, een warm en hartelijk karakter.

Stel dat je vraag was: Wat zijn mijn slechtste karaktertrekken? Dan duidt die 31 Zonne op overdrijving van de zonnekracht, dus bijvoorbeeld op narcisme, teveel aandacht vragen, overmoed, de baas willen spelen.

Stel je vraag was: Wat is mijn zwakst ontwikkelde karaktertrek? Dan ontbreekt dus zonnekracht. Dat kan duiden op weinig vitaliteit, weinig daadkracht, een wat sombere instelling.

Kaarten combineren.

Je kunt ook een vraag stellen en daar twee of meer kaarten voor trekken. Die vormen dan samen je antwoord. Dit betekent dat je de betekenissen moet combineren.  Dit vereist nogal wat oefening.  De kaarten beïnvloeden elkaar, ze kunnen elkaars betekenissen versterken of verzwakken. Ze kunnen ook samen een geheel nieuwe betekenis geven. Een voorbeeld met  31 Zonne en 5 Boom.


Je kunt het beste met de betekenissen van de losse kaarten beginnen. De betekenissen van de kaart 31 Zonne waren al genoemd.  5 Boom kan duiden op een boom, op levensenergie en gezondheid, langzame groei, wijsheid, stamboom, afkomst, erfelijkheid, je wortels, de natuur.

Je ziet al dat beide kaarten met levensenergie en gezondheid te maken hebben. Ook heeft de zon met vader te maken en de boom met stamboom, beiden verwijzen wellicht naar iemands achtergrond.

De vraag helpt je de combinatie te duiden.

Als iemand vragen stelt over zijn gezondheid, kan je hier een positief antwoord op geven. De zon staat voor levenskracht, de boom voor gezondheid of  geleidelijke groei. Iemand is gezond, of herstelt gemakkelijk van eerdere kwalen.

Als iemand vragen stelt over zijn karakter, combineer je de betekenissen die met karakter te maken hebben:  een warm karakter (zon) gericht op familie (boom) kan wijzen op een echt familiemens.  Of hoger inzicht (zon) en wijsheid (boom), iemand die  op persoonlijke ontwikkeling is gericht en dit wellicht ook doorgeeft aan anderen (zon uitstralend aspect).

Meer informatie over Lenormand.

Er is nog veel meer te vertellen over de Lenormand. Wil jij meteen aan de slag met kaartlezen, dan is het boek Lenormandkaarten wellicht iets voor je. Ook is er via NHBO Nederland en via CVA België een uitgebreide cursus kaartlezen met Lenormand te verkrijgen, waarbij je door mij persoonlijk wordt begeleid. Meer informatie over al deze mogelijkheden vind je op  www.lenormandkaarten.com. Voor mijn werk als energetisch therapeute en coach voor hooggevoelige mensen, verwijs ik je naar www.reneemerkestijn.com . 

 

 


 

 

In : Lenormand 


Tags: lenormand  kaartlezen  duiding  tarot 
 
 

Make a free website with Yola