Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Lenormand kaarten doortellen

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, June 3, 2018 Under: Lenormand
Een leuke techniek om meer informatie te verkrijgen over getrokken Lenormand kaarten, is het doortellen. Je telt hierbij de kaartnummers van twee of meerdere kaarten bij elkaar op en brengt de uitkomst terug tot een getal van 1 tot en met 36 (het aantal kaarten in het spel).

Die doorgetelde kaart geeft meer informatie over de kaarten waaruit hij voortkomt. Lees hem dus niet als een 'extra' kaart, de getrokken kaarten zijn altijd leidend bij de interpretatie. 

Stel je trekt de kaarten 15 Beer en 2 Klaverbladen.
15 + 2 = 17.
17 is de kaart 17 Ooievaar in de Lenormand. Dus de Ooievaar vertelt wat meer over de combinatie 15 Beer en  2 Klaverbladen. Raak niet in de war met de numerologische manier van tellen, die op 8 zou uitkomen! Plus, ga de 17 Ooievaar niet als een derde kaart duiden, maar puur als diepere informatie over de combinatie waar hij uit voortkomt.

Stel dat je boven de 36 uitkomt, bijvoorbeeld met de kaarten 26 Boek en 16 Ster. Dan haal je er 36 vanaf (of een veelvoud ervan als je veel kaarten doortelt):
26+16 = 42
42-36= 6
6 is de kaart 6 Wolken de Lenormand. Dus 6 Wolken zegt wat meer over de combinatie 26 Boek en 16 Ster. Ook hier, raak niet in de war met de numerologische manier van tellen, al komt de uitkomst in dit geval op hetzelfde uit! Plus, ga 6 Wolken niet als een derde kaart duiden, maar lees het als diepere informatie over de combinatie waar hij uit voortkomt.

Wil je ook leren kaartlezen met Lenormand? Bezoek dan eens de website www.lenormandkaarten.com. Ik geef workshops, heb een boek uitgegeven, geef een schriftelijke cursus via NHBO en er is op Facebook een besloten oefengroep. Renée Merkestijn is tevens energetisch therapeute en coach, met specialisatie hoogsensitiviteit.


In : Lenormand 


Tags: lenormand  kaarten  kaartlezen  doortellen   
 
 

Make a free website with Yola