Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Lichaam en zelfzorg

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, October 28, 2021 Under: happiness

Lichaam en zelfzorg

Je bent niet je lichaam, je bent een spiritueel wezen dat tijdelijk in een lichaam rondwandelt. Je kunt het vergelijken met in een autootje stappen voor een lange reis. De ene heeft een luxe auto, de ander een eenvoudig autootje, de ene auto rijdt perfect, de volgende auto vertoont kuren. Dat autootje heb je aan het begin van de avontuurlijke reis op aarde meegekregen. 

Om je levensreis te maken, dien je goed voor je autootje ofwel je lichaam te zorgen. En ja, op je reis kan je pech krijgen, zonder benzine komen te staan, botsen op andere autootjes. Er kan van alles met je autootje of lichaam gebeuren en dan dien je iets te doen om verder te kunnen reizen. Jij dient voor je autootje te zorgen.

Zorgen voor is iets anders dan met je lichaam identificeren, want je bent een spiritueel wezen, niet een lichaam. Het lichaam is het middel, niet het doel. Verwaarloos het autootje niet, maar verheerlijk het ook niet, zoek het midden. Als je in uitersten gaat, is het handig te onderzoeken waarom je zo op je lichaam focust, waarom je autootje belangrijker lijkt te worden dan jijzelf en de reis. Die uitersten laten vaak angsten, oordelen ofwel negatieve overtuigingen zien.

Slecht eten is te vergelijken met je auto geen benzine geven, waardoor je reis zwaarder wordt en je uiteindelijk kan stranden. Waarom doe je dit, wat is de negatieve overtuiging over jezelf? Ben je misschien bang voor de levensreis of voor mensen die je tegenkomt, belemmer je jezelf zo om mee te doen?

Overmatig met uiterlijkheden bezig zijn is te vergelijken met de buitenkant van je auto uitrusten met spoilers en tekeningen. Waarom doe je dit, wat is de negatieve overtuiging? Voel je je misschien minderwaardig of ben je bang voor afwijzing dat je meer met de auto dan met de reis bezig bent? 

Het is prima om aan een gezonde levensstijl te werken, maar houd het midden aan. Als je in je gewoonten in uitersten zit, onderzoek dan eerst de overtuigingen erachter. Alleen dan kan je gewoonten echt langdurig wijzigen. Je valt anders in je oude levensstijl terug.


In : happiness 


Tags: lichaam  spirit  auto  levensreis  zelfzorg  evenwicht 
 
 

Make a free website with Yola