Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Licht en duisternis

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, November 14, 2020 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Licht en duisternis

Duisternis is niet meer dan de afwezigheid van licht, duisternis bestaat niet op zichzelf. Denk ter vergelijking aan de zon. In de nacht is er geen licht van de zon. Dat is niet omdat de zon is gestopt met schijnen, maar de aarde heeft zich tijdelijk van de zon afgekeerd. Het licht is er nog steeds, alleen is dit voor jou op dat moment niet zichtbaar. Het licht verdwijnt niet, want het licht is iets bestaands, de duisternis niet.

Energetisch en psychologisch gezien neigen we als mens duisternis als iets bestaands te zien. Je veroordeelt de duisternis in jezelf, in anderen, in de wereld en gaat de strijd ermee aan. Je maakt duisternis daarmee echt voor jezelf. Je realiseert je niet dat je door je focus daarop, het licht in jezelf vermindert. Hierdoor kan je zelfs depressief worden.

Licht laat de duisternis verdwijnen, altijd. Dus als je het idee hebt in duisternis te verkeren, keer je dan naar het licht. Op het moment dat je een lichtje in jezelf aansteekt, is de duisternis simpelweg verdwenen. We weten allemaal wat licht is psychologisch en energetisch gezien. Liefde, vrede, plezier, dankbaarheid, dus positieve energie. Ga daarom niet in gevecht met negatieve energie, maar richt je helemaal op licht, op positieve energie.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: licht  duisternis  positief  zon 
 
 

Make a free website with Yola