Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Lichtwerk

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, May 19, 2022 Under: Spiritualiteit

Lichtwerk


Tot nu toe leefden we in een wereld van dualiteit, waarin zowel licht als duisternis aanwezig waren. Je kon en kunt nu nog kiezen voor het licht of voor de duisternis. Het licht is onze ware aard, het duister is het ontkennen van onze ware aard.

Het licht staat voor liefde, eenheid, gelijkheid, vrede, plezier, creativiteit, een betere wereld voor iedereen. Onze wilskracht wordt ingezet voor elkaar. Het duister staat voor macht, angst, oordeel, afzonderen, boven anderen staan, conflict en eigenbelang. Creativiteit en wilskracht worden voor eigen macht gebruikt.

Energetisch groeit duisternis van duisternis en licht van licht.

Degenen die voor duisternis kiezen, willen duisternis laten groeien door meer mensen over te halen daaraan mee te doen. Dit kunnen ze bereiken door mensen bijvoorbeeld angstig te maken, af te zonderen van elkaar, tegen elkaar op te zetten.

Duister betekent dat je frequentie omlaag gaat van licht en liefde naar duisternis en angst/haat. Soms geleidelijk, soms in één klap. Hoe meer je daarin meegaat, hoe meer je licht wordt verduisterd, hoe minder je je ware zelf kunt zijn.

Zeker door moderne technieken zijn er onbeperkte mogelijkheden om jouw lichte kant te verduisteren. Denk aan televisie en nieuws die jou geestelijk omlaag halen. Denk aan bewerkte producten en vervuiling die jou fysiek ondermijnen.

We leven als lichtwezens in een behoorlijk duistere wereld. Het is aan ons definitief te kiezen voor het licht en alle duisternis van ons af te gooien, duisternis gewoonweg te weigeren. Laat je kortom niet meer bang of boos maken, want dat haalt je uit je lichtkracht.

Vraag je bij wat je ziet en hoort af: roept het positieve gevoelens op of negatieve gevoelens. Kies alleen voor zaken die positieve gevoelens oproepen, weiger de rest. Geef je energie niet weg. 

Omdat we maatschappelijk getraind zijn om onze duistere kant te versterken, is het eerste wennen om ons ware zelf naar voren te brengen. Je kunt tevens weerstand verwachten van mensen die er  belang bij hebben dat jij in je angsten en oordelen blijft en dus in duisternis blijft leven. Dat versterkt hun macht.

Besef dat uiteindelijk het licht altijd wint, maar dat de keuze hoe snel aan jou is. Besef dat we allemaal op weg zijn naar een wereld die wordt geregeerd door liefde en licht. Hoe meer jij daaraan meewerkt met jouw keuzes, hoe sneller dit transformatieproces zal plaatsvinden.

 

 

 

 

 


In : Spiritualiteit 


Tags: licht  duister  liefde  keuze  wereld  angst  oordeel 
 
 

Make a free website with Yola