Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Liefde inhoud en vorm

Posted by Renée Merkestijn on Friday, August 19, 2022 Under: Relaties en communicatie

Liefde inhoud en vorm


 

Liefde is de inhoud, de uitingen daarvan zijn vorm. De meeste mensen verwarren inhoud en vorm. “Hij houdt van me, want hij doet dit en dat.” De vorm zegt niets over de inhoud. Want iemand kan aardig doen omdat hij van je houdt. Iemand kan ook aardig doen en niets om je geven. Dus de inhoud kan je nooit leren kennen via de vorm.

Dit niet weten maakt onzeker en kan zorgen dat je zekerheid gaat zoeken in de vorm. Dan ga je eisen stellen aan de ander, bewijzen vragen van iemands liefde, ook weer in de vorm. Het probleem is, als die persoon dat doet, weet je nog steeds niet of dit uit liefde is, want je kunt de inhoud niet via de vorm kennen.

Het hele idee van opoffering is op dit principe gebaseerd. Als iemand zich opoffert voor je, dan meen je via de vorm de inhoud liefde te herkennen. Als je onzeker bent, wil je graag een relatie van voortdurende opoffering. Maar dit betekent dat de ander steeds minder zichzelf mag zijn. Die moet bezig zijn jou zijn liefde te bewijzen. En jij moet bezig hem de liefde te bewijzen. De vorm is belangrijker geworden dan de inhoud, maar opoffering knabbelt aan de inhoud en eindigt uiteindelijk altijd in wederzijds verwijt: “je houdt niet van me.” Maar zelfs dat kan je niet weten.

Liefde is inhoud. Die kan alleen geweten worden in jezelf.


In : Relaties en communicatie 


Tags: liefde  inhoud  vorm  onzekerheid  opoffering 
 
 

Make a free website with Yola