Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Meer tijd en energie in 2015, goede voornemens.

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, December 14, 2014 Under: Stress en stresshantering

Dit zijn mijn tips om een nieuwe start te maken in 2015.
Meer tijd en energie is al prettig, maar het zorgt ook dat jij je goede voornemens waar kan maken.

1,  Onderzoek waar je tijd aan verliest. Kijk je teveel televisie? Zit je uren achter de computer? Word je voortdurend afgeleid door andere mensen? Doe er iets aan. Die tijd en energie kan je beter gebruiken! Je kunt geen nieuwe doelen bereiken als je niet eerst tijd ervoor vrijmaakt. De beste manier om slechte gewoontes kwijt te raken is ze te vervangen door betere en leukere gewoontes.

2. Onderzoek waar je energie van krijgt.  Zet die activiteiten meteen in je agenda! Niet slechts goede voornemens, daadwerkelijk plannen en doen. Boek de cursus gelijk. Spreek af samen met een vriendin te sporten, zo is het makkelijker vol te houden. Zet de wekelijkse wandeling alvast in je agenda, zodat je er aan denkt. En natuurlijk, al die activiteiten schrappen die jou geen energie meer geven, die je nog slechts uit plichtsgevoel of gewoonte doet.

3. Plan je vrije tijd en je rustdagen in. Zeker de bezige bijtjes onder ons doen hier goed aan. Een kruis in je agenda werkt uitstekend, dan heb je minder de neiging jezelf tekort te doen. Je hebt rust en vrije tijd nodig, dat is geen luxe maar een voorwaarde om gezond en gelukkig te leven.

4. Onderzoek welke kwaliteiten een grote rol spelen in jouw ervaring van gelukkig zijn. Zoek daar jouw woorden bij. De ene zal misschien rust en verdieping belangrijk vinden, de ander avontuur en vernieuwing, de volgende communicatie en dienstbaarheid. Zoek je eigen mix en kijk bij alles wat je gaat doen in 2015 of deze activiteit (werk, hobby, relaties) die elementen in zicht draagt. Zo maak je betere keuzes en krijg je later geen spijt.

5. Schrijf op wat jouw belangrijkste grote doelen zijn voor komend jaar en zie dit als jouw prioriteit. Dat kan afvallen zijn, of een studie, of sparen voor een vakantie. Zorg dat je hier energie van krijgt, maak het leuk, weet waar je het voor doet, beloon jezelf en zet het dan in je agenda.

6. Wekelijks even de tijd nemen om naar je agenda te kijken, helpt je jouw prioriteiten te bewaken en ook tijd te nemen voor rust en plezier. Een agenda gaat over veel meer dan plichten, hij helpt jou een prettig en vervuld leven te leiden.

In : Stress en stresshantering 


Tags: voornemens  verandering  energie  tijd  tijdverlies  energieverlies  doelen  gewoontes  agenda  vrije tijd  rust  prioriteit  weekagenda 
 
 

Make a free website with Yola