Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Modderlaag rond je kern

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, January 28, 2023 Under: Spiritualiteit

Modderlaag rond je kern

 

In de kern zijn mensen liefdevolle, lichte, eeuwige geestelijke wezens. Ze verzamelen echter een donkere modderlaag  van angsten en oordelen rondom die kern. Je kunt door die modderlaag de kern van jezelf en van anderen niet goed zien. Sterker nog, je kan gaan reageren vanuit die modderlaag, vanuit je angsten en oordelen. Maar dat is dus niet een reactie vanuit wie je werkelijk bent.

Wat er te doen is, is voor jezelf die modderlaag van angsten en oordelen te verwijderen op een liefdevolle manier. Hoe meer je de modder afwast en afpelt, des te meer ga je leven vanuit wie je werkelijk bent. Je lichte kern schijnt dan door de modder heen.

Belangrijk is steeds de kern te blijven zien, dus langs de modderlaag heen te kijken. Blijf die kern in jezelf zien, ook al heb je  vanuit de modder gereageerd, vanuit je angsten en oordelen. Dat is zelfvergeving, liefde voor je ware zelf. Doe dit ook voor anderen, blijf de kern zien, hun ware zelf, ook al reageren ze vanuit de modderlaag, vanuit angst en oordeel. Dit is niet wie ze werkelijk zijn.

Vergeving is niet anders dan de kern te blijven zien, het ware zelf, zelfs als mensen hun eigen kern niet kunnen zien en reageren vanuit angst en oordeel. Zo open je in jezelf en anderen het vermogen de kern te zien en van daaruit te leven.

 


In : Spiritualiteit 


Tags: kern  liefde  modder  angst  haat  vergeving 
 
 

Make a free website with Yola