Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Motivatie bij coronakeuzes, liefde of angst

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, October 4, 2020 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Motivatie bij coronakeuzes, liefde of angst

Alles wat we denken, zeggen en doen heeft invloed op onszelf en de wereld. Je kunt vanuit hoge of vanuit lage frequentie keuzes maken, dus vanuit liefde/vertrouwen creëren, maar ook uit angst/woede. Hoge frequentie creëert een liefdevolle wereld, lage frequentie creëert een strijdtoneel. En als ik zo om me heen kijk, kunnen we wel een verhoging van frequentie gebruiken.
Elke keuze komt uit een van de twee voort, liefde/vertrouwen of angst/woede, ofwel, welke intentie heb je, welke intentie zit er achter? Dat is vaak voor jezelf al lastig te bepalen en al helemaal niet voor een ander. Toch oordelen we graag over de intenties van de ander, zeker als de keuze anders is dan de onze. En oordelen is sowieso een lage energie.
Momenteel gaat de strijd over mondkapjes, daarom neem ik dat even als voorbeeld. Ik kijk hier niet naar de wetenschappelijke pro's en contra's, want het lijkt erop dat er nog geen eenduidige opinie is. Dus je kunt alleen van jezelf uitgaan. Alleen jijzelf kunt weten of je een mondkapje draagt uit liefde of uit angst, door heel eerlijk naar jezelf te kijken, naar hoe het voelt als je de keuze maakt.
Doe je een mondkapje op met liefde en plezier, omdat je voelt dat het mensen versterkt en de wereld beter maakt, of doe je het omdat je bang bent besmet te raken of anderen te besmetten en het moet of anderen het ook doen? Het lijkt een subtiel verschil, maar het eerste is liefde, het tweede is angst.
Dat geldt ook voor de tegenovergestelde keuze. Draag je geen mondkapje omdat je intens gelooft in gezondheid en vrijheid van keuze en in je scheppingskracht, of draag je ze niet uit angst ziek te worden ervan of overheerst te worden? Ook dit verschil lijkt subtiel, maar het eerste is liefde, het tweede is angst.
Je weet nooit wat iemand bezielt, of iemands keuze uit het hart of hoofd is, uit liefde of angst. Maar één ding is zeker, als je mensen aanvalt over hun keuzes, of het nu wel dragen of niet dragen van mondkapjes is, dan is dat oordeel en oordeel heeft sowieso een lage energie.
Dus als jouw keuze niet die van de ander is, heb het vertrouwen dat anderen vanuit liefde leven. Mocht je oordelen dat dit niet zo is, weet dan dat je hun werkelijke motivatie niet kent en laat het los. Ieder mens is verantwoordelijk voor de eigen keuzes. Weet dat een keuze uit liefde meer liefde zal scheppen en een keuze uit angst of woede meer angst en woede, oordeel meer oordeel. De frequentie van je keuze bepaalt de toekomst, niet zozeer de keuze zelf!
Zelf of samen nadenken over onze innerlijke motivatie, de vraag stellen "Komt dit uit mijn hart of uit mijn hoofd, komt dit uit liefde of uit angst?" kan de energie verbeteren, de frequentie verhogen en daarmee de wereld. Strijd doet dat niet, die verlaagt de energie.
Blijf uit je oordeel, bezie jezelf en andere mensen in liefde, want juist in deze tijden van angst en stress heeft iedereen extra liefde nodig. Zorg dat elke keuze die je maakt echt uit liefde is. En het mooie aan liefde is, die verspreidt zich vele malen sneller dan angst en woede. Dus laten we allemaal werken aan een liefdevoller wereld.

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: corona  mondkapjes  liefde  angst  vertrouwen  woede  energie  frequentie 
 
 

Make a free website with Yola