Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Natuurlijke immuniteit

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, June 26, 2022 Under: Healing

Ons immuunsysteem is een zeer krachtig ‘lerend’ systeem. Als je regelmatig in aanraking komt met een virus, gaat je immuunstelsel het virus herkennen en aanpakken. Enige nadeel is, dat je soms ziek moet worden, voordat je immuun-kennisbank is aangepast. Ziek word je met name bij nieuwe virussen, bij een hoge ‘virusload’ en bij een zwak basisgestel.

In het begin van de corona-epidemie mensen werden niet alleen mensen met een zwakke gezondheid, maar ook verder gezonde mensen  getroffen door corona, omdat het virus nieuw was. Als totale bevolking duurt het een tijd voordat je collectief natuurlijke immuniteit opbouwt en daar vallen in het begin helaas slachtoffers bij. Je krijgt te maken met piek.

Mensen met een goede basisgezondheid konden die ziekte makkelijker hanteren, al of niet met ondersteuning van anti-virale middelen. Mensen met een mindere gezondheid lopen meer risico op ernstige ziekte en overlijden. Daarom is men met vaccineren begonnen, dit geeft het immuunsysteem namelijk een kunstmatige oppepper.

De RIVM-cijfers van de laatste maanden lijken aan te geven, dat ongevaccineerden immuniteit hebben opgebouwd, dan wel door contact met het virus, dan wel door ziekte. Waar aan het begin van de corona-epidemie vooral ongevaccineerden in het ziekenhuis lagen en stierven, vallen ze nu blijkbaar terug op hun natuurlijke immuniteit. Het aandeel van de gevaccineerden in ziekenhuizen neemt nu relatief toe.

Gevaccineerden vertrouwen op een oppepper van het immuunsysteem van buitenaf, die helaas slechts een paar maanden beschermt, vandaar de boosters. Ik weet niet of het mogelijk is alsnog natuurlijke immuniteit op te bouwen als je continu ingrijpt in je immuunsysteem. Wel zie ik dat er steeds vaker sprake van herinfectie bij juist gevaccineerden, wat erop lijkt te wijzen dat dit niet gebeurt. Het enige wat je altijd kunt doen is zo gezond mogelijk te leven, zodat je minder vatbaar wordt.

Veel mensen beweren dat het vooral ongevaccineerden zijn die in het ziekenhuis terecht komen en de zorg belasten. Dat was in het verleden zo, toen de natuurlijke immuniteit nog moest worden opgebouwd. De laatste maanden neemt het aandeel ongevaccineerden in het ziekenhuis af en het aandeel gevaccineerden toe. 

Je kunt de cijfers checken via de grafiek van het RIVM op https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/ genaamd ‘Vaccinatiestatus van positief geteste en in het ziekenhuis opgenomen patiënten.’ Je kunt drie opties kiezen: positief getest, ziekenhuisopname, ic-opname. Je ziet hoe het blauwe blokje steeds meer afneemt ten opzichte van de overige groepen gevaccineerden.

 

 


In : Healing 


Tags: gevaccineerd  ongevaccineerd  corona  cijfers  immuunstelsel  immuniteit 
 
 

Make a free website with Yola