Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Nee, nee, nee

Posted by Renée Merkestijn on Friday, May 17, 2024 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Het lastige van projectie is, dat we vooral projecteren wat we niet willen, onze angsten en oordelen. We zien dan ook vooral dingen die we niet willen. Dat geeft een negatieve, kritische en vaak aanvallende instelling, aan het positieve wordt voorbij gegaan.

Je ziet dit nu politiek gebeuren. Het akkoord op hoofdlijnen ligt er en het ego in Nederland roept nee, nee, nee. Dit zou trouwens ook gebeurd zijn bij een links akkoord. Het ego benoemt vooral bezwaren, nadelen, risico’s, keerzijden, gevaren. Die zitten aan elke keuze en elk plan, maar het ego ontkent dit, omdat hij in zijn negatieve projecties gevangen zit.

Het ego is nooit gelukkig, voelt zich altijd onveilig, want hij ziet al zijn angsten in de wereld buiten hem verschijnen. Dan kijkt hij niet naar zijn innerlijke angsten, maar zoekt de fout in de geprojecteerde buitenwereld en concludeert maar één ding, Nee, ik wil dit niet! Wat logisch is, want de buitenwereld weerspiegelt zoals gezegd vooral wat je niet wilt.

Het ego is daarbij zwart-wit. Hij weet vooral wat hij niet wilt. Als je vraagt wat hij wel wilt, is dit simpelweg precies het tegenovergestelde, zonder enige nuance. Vandaar de polarisatie. Het ego is eenvoudigweg bang en wilt voortdurend controle over zijn projecties, ofwel over andere mensen.

Het ego is bang voor verandering. Het akkoord is vernieuwing dus roept angst op en daarmee projecties. Zeker in een politiek discours zie je hoe het ego er inspringt en meteen deining doet ontstaan. De focus komt als het ego overheerst op problemen en verschillen te liggen, niet op mooie dingen en overeenkomsten.

Het enige wat je kan doen om niet in al die negatieve projecties te worden meegezogen, is je realiseren dat je ego zijn angsten projecteert, focust op wat hij niet wilt. Jij bent het zendstation, de wereld is de spiegel. Als je de spiegel aanvalt, staat de projector nog steeds aan. Probeer bewust te focussen op de goede dingen, voordelen, mogelijkheden, dingen waar je het mee eens kan zijn. Hiermee verdwijnt de behoefte om de andere, die een projectie is van je eigen geest, aan te vallen.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: ego  angst  oordeel  nee  projectie  focus  buitenwereld. 
 
 

Make a free website with Yola