Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Negatieve koppelingen nu en herinnering

Posted by Renée Merkestijn on Monday, December 18, 2023 Under: Omgaan met emoties

Mensen kennen allemaal ups en downs. Wat er gebeurt in onze geest, is dat deze gelijksoortige ervaringen koppelt. Zit je in een up, dan koppelt je geest positieve herinneringen. Zit je in een down, dan koppelt je geest negatieve herinneringen. De tussenliggende andere ervaringen worden geparkeerd en als je dit lang genoeg doet, vergeten. Gevolg is dat je dan je gehele leven als positief of als negatief ervaart, afhankelijk van waar je zit, in plaats van een scala van ervaringen.

Vaak praat je met mensen praten vanuit die positieve of juist die negatieve ervaring van dat moment, inclusief gekoppelde herinneringen. Mensen onthouden dit als de gehele waarheid en zullen dit later ook zo aan jou terugkoppelen.

Als je op een bepaald moment vanuit negativiteit alleen de nare dingen opsomde en benoemde als jouw algemene levenservaring, dan zullen mensen je later alsnog op die negativiteit kunnen wijzen, je eraan herinneren. Je mogelijk zelfs als leugenaar uitmaken, als je het nu anders ervaart, of inziet dat er sprake was van een negatieve koppeling. Daarmee brengen ze je mogelijk terug naar die negatieve ervaring inclusief koppelingen.

Dit is een van de redenen, dat het belangrijk is zoveel mogelijk in het nu te zijn en er ook zo over te praten, zonder steeds alleen de negatieve ervaringen met gekoppelde herinneringen te noemen.


In : Omgaan met emoties  
 

Make a free website with Yola