Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Neutraliteit

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, November 11, 2023 Under: Omgaan met emoties

Als mens is het lastig neutraal te blijven,.omdat onze geest alles interpreteert, alles wilt labellen als goed of slecht. Deze interpretatie bepaalt meteen jouw ervaringen. Het zorgt dat onze ervaringen enorm kunnen verschillen, zorgt ook dat onze meningen enorm kunnen verschillen.

Als we iets als slecht bestempelen, wordt de overlever in ons wakker, die het gevecht met het slechte wilt aangaan. We vinden dat het slechte niet had mogen gebeuren en voelen ons daarom rot. Probleem is, het is nu eenmaal gebeurd, want anders was het er niet.

Het is mogelijk de interpretatie van goed en slecht los te laten, om neutraal te blijven. Het wordt ook wel eens oordeelloosheid of radicale acceptatie genoemd. Daarmee blijf je innerlijk uit de strijd die voortkomt uit je interpretaties.

Doe dagelijks de dingen die je in je leven wilt. Dat zijn meestal dingen die je geest meestal interpreteert als goed. Maar weet tegelijkertijd, dat dit slechts een interpretatie is, neem het niet te serieus. Je labels veranderen regelmatig, daarmee ook je ervaringen. Alles is zoals het is op dit moment.

Besef dat dit ook voor andere mensen geldt. Val ze niet aan op iets wat jij als slecht interpreteert. Wat voor jou goed is, is het voor de ander wellicht niet. Vraag waarom ze dat wat ze doen goed vinden, plus leg uit waarom jij iets goed vindt, leg dus alleen jouw interpretaties uit. Maar probeer de ander niet te veranderen vanuit de gedachte dat jij alles goed ziet en de ander alles fout ziet.

Aan jou de keuze dingen als goed of slecht te interpreteren en het daardoor als prettig of onprettig te ervaren, of als alternatief neutraal te blijven. 

In : Omgaan met emoties 


Tags: neutraal  goed  slecht  interpretatie  ervaring 
 
 

Make a free website with Yola