Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Omgaan met wereldgebeuren

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, October 11, 2023 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Momenteel gaat het er heftig aan toe in de wereld. De wereldproblemen lijken erger te worden, angsten en oordelen en geweld overheersen. Dus hoe moet je daar mee omgaan, zeker als HSP?

Al onze problemen komen voort uit angst. Angst zoekt een schuldige, zet zich dus om in oordeel. Die schuldige vallen we vervolgens aan,  in de hoop de angst kwijt te raken. Maar door de aanval wordt meestal een tegenaanval uitgelokt, wat de angsten en oordelen lijkt te bevestigen. Dit is de cirkelgang waarin de primitieve kant van je geest je gevangen houdt. Angst, oordeel, aanval, tegenaanval en weer opnieuw angst, oordeel, aanval, tegenaanval en opnieuw…. Je blijft je in dit gehele proces doodongelukkig voelen. Diep in ons hart weten we allemaal dat we dit niet willen, al weten we niet precies hoe hier los van te komen.

Als je deze cirkelgang wilt doorbreken, kan je dit op elk punt doen in de cirkel doen. De bekendste zijn niet in de aanval gaan of voor het positieve kiezen. Het is slim om met de oorzaak te beginnen, je angst zelf onder ogen te zien, bijvoorbeeld je angst voor ziekte, armoede, geweld, afwijzing, vrijheidsverlies of dood.

Vertel jezelf: ik ben bang voor …., maar als ik die angst omzet in oordeel en aanval, versterk ik deze en voel me doodongelukkig. Als ik mijn angsten versterk, is de kans groter dat ze bewaarheid worden. En dan voel ik me opnieuw  doodongelukkig, want angst en oordeel maken me doodongelukkig. Dit is de wet van manifestatie.

Vertel jezelf: ik kies nu voor liefde, vrede, plezier, dankbaarheid, positieve gedachten en ga die versterken door het goede in mensen te zien. Als ik deze in mezelf versterk, is de kans groter dat het positieve bewaarheid wordt en ik me gelukkig voel. Dit is de wet van manifestatie.

Alle gedachten en emoties die je  koestert brengen manifestatie op gang omdat jijzelf anderen daar naar gaan handelen, of het nu om liefde of angst gaat. Dus kies liefdevolle, positieve gedachten, emoties en daden.

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: wereld  angst  oordeel  aanval  tegenaanval  cirkelgang  manifestatie 
 
 

Make a free website with Yola