Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Omikron

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, January 11, 2022 Under: Healing

Elk virus dooft na verloop van tijd uit. Dat zien we nu met de Omikron variant. Hoewel Omikron besmettelijker is, is de kans op ziek worden veel lager dan bij eerdere varianten. De ziekenhuisopnames in Nederland dalen gestadig sinds november 2021. Net als in andere landen, of deze nu wel of niet een lockdown kennen.

Er is bij Omikron amper onderscheid te maken tussen verkoudheid, griep of covid op basis van de klachten. Ook is ontdekt dat als je verkouden bent geweest, dit een natuurlijke bescherming vormt tegen covid algemeen. Ofwel, we zijn dit virus in ons systeem aan het integreren. We hebben er niet zoveel last meer van.

Ons natuurlijke immuunsysteem is breed geörienteerd bij virusinfecties. De natuurlijke bescherming is ongeveer 20x zo groot als bij vaccins. Vaccins beschermen alleen tegen die specifieke variant, net als bij de jaarlijkse griepprikken. De huidige booster is vooral gericht op de oude varianten, die aan het verdwijnen zijn door de opmars van Omikron. Terwijl boosteren je risico op bijwerkingen wel doet toenemen. Tegelijkertijd hebben juist door Omikron veel meer mensen antistoffen opgebouwd.  Dus weeg goed af of boosteren voor jou zin heeft. Is een paar dagen snotterig zijn een goede reden om een derde of vierde prik te nemen?

Het uitdoven betekent in wezen dat we terug kunnen naar onze oude manier van leven. We zullen vast verkouden worden, griep of covid krijgen de komende jaren. Soms in een lichte vorm, dan weer een wat steviger vorm, dat is nooit anders geweest. Kwetsbaren zullen vast af en toe in het ziekenhuis komen, ook dat is nooit anders geweest.

Wat moeten we doen, nu covid endemisch wordt? Mijns inziens gewoon zoals eerder. Zorg dat je jouw immuunstelsel sterk houdt. Als je het te pakken krijgt, onder de wol en uitzieken. Als iemand in je omgeving ziek is, uit de buurt blijven. Als je oud en kwetsbaar bent, kan je een prik nemen om ernstiger klachten te verminderen. Het zijn bij griep en covid vooral mensen van 70 jaar en ouder die ernstig ziek kunnen worden, plus mensen die al ziek waren door iets anders.

  

 

 

 

 


In : Healing 


Tags: omikron  vaccin  booster  immuniteit  ziekte 
 
 

Make a free website with Yola