Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Onderdrukte boosheid misbruiken

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, April 12, 2022 Under: Healing

In vervolg op de blogs over projecties en boosheid.

In onze maatschappij wordt (zoals eerder beschreven) boosheid onderdrukt, waardoor deze zich opbouwt en vulkanisch wordt en vaak op iemand wordt geprojecteerd, waarop die vulkanische boosheid wordt ontladen.

Omdat boosheid te maken heeft met grenzen aangeven, is onderdrukking van boosheid vaak ook onderdrukking van je vermogen grenzen aan te geven. Als iemand je aanraakt en je dit niet wilt, duw je die persoon weg en zegt: ‘Blijf van me af!’ Als gezonde boosheid niet mag van jezelf kan je daar moeite mee krijgen. 

Onderdrukte boosheid geeft ogenschijnlijk vrede, maar het betekent vaak tevens dat jouw grenzen veel te makkelijk worden overschreden. Mensen die macht willen over anderen, hebben er belang bij dat andere mensen hun boosheid onderdrukken, omdat ze hun grenzen dan niet meer goed bewaken en meer toelaten dan goed voor ze is.

Onderdrukte boosheid wordt echter steeds vulkanischer en komt een keer tot een uitbarsting. Dit is vaak ongericht. Dat ongerichte is voor mensen met macht niet altijd wenselijk. In dat geval zullen ze een zondebok aanwijzen, waarop al die opgebouwde boosheid wordt gericht. Dan worden die zondebokken het slachtoffer van al die opgebouwde woede. Dat is het principe waar veel dictators misbruik van maken, denk aan Hitler en de Joden. Zo houden ze zelf hun macht in stand.

Het enige wat je als mens kunt doen om werkelijke vrede te krijgen, is je boosheid en je vermogen om grenzen aan te geven te omhelzen. Hiermee bouwt de boosheid zich niet in je op tot vulkaanniveau, maar kan ook niet meer misbruikt worden. Dit komt doordat je op een gezonde boze manier je grenzen aan durft te geven, maar ook nee durft te zeggen tegen het aanwijzen van zondebokken.


 

 

 

 


In : Healing 


Tags: boosheid  macht  misbruik  zondebokken 
 
 

Make a free website with Yola