Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Onze oorlogscultuur

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, June 19, 2022 Under: happiness

Oorlog en strijd ontstaan alleen als je oorlog en strijd als oplossing voor je problemen ziet. We leven in een cultuur die daar precies zo tegenaan kijkt. Kijk maar eens hoeveel mensen vinden dat we in oorlog moeten met Rusland, of op zijn minst de oorlog in de Oekraïne moeten steunen. Die doen precies dat wat ze zeggen te veroordelen. Ze denken dat strijd en oorlog een oplossing zal bieden, net zoals de Russen en de Oekraïners dit denken. Bijna het hele westen denkt zo.

Eén manier om strijd en oorlog voort te zetten, is te beweren dat het helaas niet anders kan, omdat een bepaalde slechterik ons daartoe dwingt. Of door te beweren dat als je niet terugvecht, die ander je te grazen zal nemen. Het idee is kortom dat je kwaad met kwaad moet vergelden om het kwaad te vernietigen. Maar in werkelijkheid ga je in het kwaad mee, want je doet precies datgene wat je beweert niet te willen.

Je kunt ook je kop in het zand steken, door te zeggen dat je geen macht hebt er iets tegen doen. Dan zie je het als een strijd of oorlog tussen jezelf en de wereld en denkt bij voorbaat dat je hebt verloren. Dan geef je het op, stap je in de slachtofferrol, zoekt geen oplossing. In wezen is het een passieve acceptatie van strijd en oorlog.  

Het is onze cultuur. Kijk alleen maar eens naar ons amusement, alle oorlogsfilms of andere goed-en-kwaad films. Die verheerlijken oorlog en strijd. We verheerlijken de helden, verfoeien de slechteriken, lijden mee met de slachtoffers. Kijk ook eens naar onze spelletjes gebaseerd op het vernietigen van anderen vanuit het goed-en-kwaad idee. Onze geest gaat er helemaal in op. Energetisch is het zo, dat waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dus hoe meer je je geest voedt met dualistische rommel, hoe meer je gaat geloven dat dit de enige weg is. Dan maak je het deel van jouw gedachtengoed en versterkt de oorlogscultuur.

Verandering kan alleen plaatsvinden als je oorlog en strijd op geen enkele manier meer accepteert, ondersteunt, goedpraat of over je heen laat komen. Dat is de eerste stap, je culturele conditionering tot strijd en oorlog los zien te laten.

De betere wereld ontstaat alleen als je liefde, vrede en samenwerking als de enige oplossing ziet om problemen op te lossen. Dat zal oefenen zijn, want we hebben dit niet geleerd. Het is echter de enige weg, als je vrede wilt.

 

 

 

 

 


In : happiness 


Tags: oorlog  strijd  cultuur  helden  slachtoffers  vrede   
 
 

Make a free website with Yola