Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Oordeel is lijden

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, August 9, 2023 Under: Healing

We zijn allemaal getraind in negatieve gedachten. Dat de wereld gevaarlijk is. Dat mensen zondaars zijn. Dat je slachtoffer kan worden van ziekte, pech of geweld. Dat je alles alleen moet doen. Dat je gestraft of uitgesloten kan worden als je anders leeft dan andere mensen.

Die aangeleerde gedachten vormen samen je innerlijke commentaarstem, die je voortdurend instructies geeft over hoe jij moet denken en leven en je regelmatig bestraffend toespreekt. Ze vormen samen je oordelen, oordelen op jezelf, oordelen op andere mensen, oordelen op dingen er zijn of op dingen die gebeuren. De commentaarstem vindt dat wat er gebeurt niet hoort te gebeuren, dus maakt altijd ruzie met de realiteit.

Het zijn al die oordelen die zorgen dat jij je ongelukkig voelt, die zorgen voor geestelijk lijden. Niet mensen of dingen maken je ongelukkig, maar je oordelen op mensen of dingen. Als jij je ongelukkig voelt, hoef je eigenlijk alleen maar je oordeel te verwijderen. En omdat oordeel in je eigen geest huist, heb jij daar macht over. De wereld kan je niet ongelukkig maken, alleen je eigen oordeel kan je ongelukkig maken.

Dit is niet hoe we het hebben geleerd, dus als je hierin oefent, zal je commentaarstem meteen protesteren en alle aangeleerde gedachten afvuren. Het wil zorgen dat je daarin blijft geloven. Maar daar moet je doorheen. Het loslaten van oordelen is uiteindelijk de enige weg naar een vredig en liefdevol bestaan.  


In : Healing 


Tags: oordeel  lijden  commentaarstem  pijn  loslaten  vrede  liefde 
 
 

Make a free website with Yola