Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Oordeel maakt ziek

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, June 9, 2021 Under: Healing

Oordeel maakt ziek

Inmiddels weten we allemaal, dat onze geest invloed heeft op ons lichaam. Denk aan de werking van placebo’s en nocebo’s. We kunnen onszelf gezond denken en ziek denken. Liefdevolle gedachten houden je lichaam gezond, oordelende gedachten ondermijnen je gezondheid.

Het probleem is, dat het ego van deze informatie vaak een schuldspelletje van maakt. Als iemand ziek is, wordt er gezegd dat het ‘tussen de oren zit’. Er wordt vervolgens op oordelende toon gezegd, dat de mens het zichzelf heeft aangedaan. Dat laatste is ook weer een oordeel en maakt dus ziek.

Niet alleen maak je die ander zieker met je oordeel, omdat je iemand bevestigt in zijn zelfoordeel. Je maakt jezelf eveneens ziek. Want elk oordeel heeft een impact op je eigen lichaam, ook het oordeel op anderen. Het ego is vergeten dat hij met alles en iedereen verbonden is.

De enige manier om allemaal gezond te zijn is liefdevol te denken over jezelf en anderen. Dus als je ziek bent, of als een ander ziek is, laat dan elk oordeel op ziekte achterwege. Wees juist liefdevoller, zodat je jezelf en anderen helpt gezond te zijn.


In : Healing 


Tags: ziekte  oordeel  schuld  gezond 
 
 

Make a free website with Yola