Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Oordeel maakt je ziek

Posted by Renée Merkestijn on Friday, August 26, 2022 Under: happiness

Oordeel maakt je ziek

Op het moment dat je mensen oordeelt, blokkeer je jezelf energetisch, kom je in de stress en verkramping, dus maak je jezelf ziek. We realiseren ons dat vaak niet. Dit omdat we geleerd hebben dat oordeel veiligheid biedt. Als je de ander blijft oordelen, houd je hem uit je buurt, dus ben je veilig. Als je jezelf oordeelt, blijf je uit de buurt van je eigen enge inhouden, dus ben je veilig.

Als je eenmaal geblokkeerd bent, wil je die verkrampte energie kwijt, wat betekent dat je je oordeel mag loslaten. Het oordeel op de ander en het oordeel op jezelf, plus je oordeel op het oordelen zelf. Dan kan je ontspannen en kan de energie weer stromen. Vergeven is dus je oordelen loslaten, waarmee je jezelf bevrijd van de lichamelijke en geestelijke beperkingen die je jezelf en de ander hebt opgelegd.

Het overlevingsmechanisme probeert te ‘ontspannen’ op een andere manier, door iemand een klap te geven. Alleen, als je oordeel op de ander blijft bestaan, of jezelf veroordeelt om je slaan, bouw je deze blokkade meteen weer op. Dan kom je in een patroon van verkrampen, uitleven, verkrampen, uitleven, maar bent nooit vrij.

Probeer daarom jezelf en anderen altijd te vergeven, zodat je ontspannen kan leven. Daarmee houd je jezelf gezond. Meestal de ander ook, omdat je jouw oordelen niet meer projecteert, waarmee die ander ook in oordeel komt en ziek wordt. Laat oordeel los, ook als anderen een oordeel op jou hebben.


In : happiness 


Tags: oordeel  ziekte  stress  vergeving 
 
 

Make a free website with Yola