Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Oordeel of vrede

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, January 9, 2022 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Iedere uitspraak die je doet over een ander mens klopt al bij voorbaat niet. Je kunt niet in andermans hoofd en hart kijken. Je weet niet wat iemand bezielt als hij iets ‘goeds’ of iets ‘slechts’ doet. Want jij bent degene die besluit iets als goed of slecht aan te merken, vanuit jouw manier van denken. Elk oordeel is bij voorbaat al subjectief. Een mens oordeelt meestal op gedrag, maar is onbekend met iemands motivatie, heeft geen idee van het innerlijk van de ander.

In deze tijd van tegenstellingen is het goed om een besef van niet weten in jezelf naar boven te halen. Want elke keer dat je een ander oordeelt, kom je in jezelf in onvrede en pijn. Het is niet de ander die lijden veroorzaakt, het is je oordelende geest die lijden veroorzaakt. De strijd tussen mensen laat vooral de mentale staat van oordeel zien, met als emotionele staat de pijn van haat en slachtofferschap. De innerlijke vrede verdwijnt volledig.

Er is geen weg uit de ellende dan de weg naar binnen. De weg naar binnen betekent vredig worden. Dat dat doe je door elk oordeel op wie dan ook los te laten, vanuit het besef dat je helemaal niet kán oordelen. Laat de behoefte aan oordelen los. Het is geen makkelijk proces, maar de enige weg naar vrede. 

 

 

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: vrede  oordeel  lijden  pijn  tegenstellingen 
 
 

Make a free website with Yola