Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Oordeel of vrede?

Posted by Renée Merkestijn on Monday, June 7, 2021 Under: happiness

Oordeel of vrede?

Mensen zeggen allemaal in onvoorwaardelijke liefde te geloven, maar zodra je jezelf of een ander veroordeelt ben je voorwaarden aan het stellen. Oordelen maken je van streek en geven alle ellende in de wereld, oordeel leidt uiteindelijk altijd tot oorlog. 

Kijk eens hoe mensen reageren op namen van bepaalde politici, of op bepaalde bevolkingsgroepen. Ze gaan meteen in de aanval op het vermeende kwaad. Als je mensen oordeelt, eigen je jezelf het recht toe de ander te bestraffen. Dat kan de vorm aannemen van bestraffend toespreken, negeren, pesten, uitsluiten, ridiculiseren tot zelfs oorlog en moord. Alle ellende komt uit oordeel voort. Een moordenaar heeft namelijk eveneens een oordeel op zijn slachtoffer en vindt daarom dat hij mag straffen. Het ene land heeft een oordeel op het andere land en vindt dat hij oorlog mag voeren.

Het gaat zelfs zo ver, dat sommige religies in een oordelende en straffende god geloven. Als god onvoorwaardelijke liefde zou zijn, zou hij niet oordelen. De enige die oordeelt is ergo de mens, maar hij projecteert zijn oordelen en straffen op god. Het laatste oordeel is in mijn ogen geen straf, maar de laatste keer dat we oordelen en volledig in liefde kunnen zijn.

We weten dat oordeel betekent dat je niet in liefde leeft. Als we merken dat we oordelen, veroordelen we onszelf vaak ook weer op ons oordeel. Je komt dan in een vicieuze cirkel terecht. Veel mensen hebben een oordeel op oordeel en gaan vervolgens zichzelf of anderen bestraffen daarvoor.

De enige uitweg is alle oordeel laten varen: op jezelf, op anderen en tevens oordeel op oordeel. Vrouwe Justitia is misschien niet voor niets blind. Het volledig laten varen van oordeel en elkaar helpen onze oordelen te laten varen, is de enige weg naar vrede. 


In : happiness 


Tags: oordeel  oorlog  vrede  liefde  onvoorwaardelijk 
 
 

Make a free website with Yola