Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Oorlogstaal

Posted by Renée Merkestijn on Friday, February 25, 2022 Under: Maatschappij

Wat me opvalt is dat de discussie over de toestand in de Oekraïne voortdurend gevoerd wordt vanuit pro of contra, vanuit polarisatie. Iedereen is verhit elkaar aan het aanvallen en zichzelf aan het verdedigen. Er wordt over schuldigen en straffen gesproken. Alle meningen worden in reeds bestaande hokjes gestopt.

Dit wordt door het egoïsche denksysteem voortgebracht. Het ego wilt zichzelf groter maken en de ander kleiner. Zichzelf goed verklaren en de ander fout. Het ego haalt zijn kracht uit het spelletje winnen en verliezen. Oorlogstaal is het wapen van het ego.

De enige uitweg uit conflict is niet naar die oorlogstaal te luisteren, niet de ideeën van afscheiding te volgen. Alle mensen willen vrede. Alle mensen zijn één. Als je een ander mens aanvalt, val je eigenlijk jezelf aan. Je werkt mee aan de tweespalt, de illusie van afscheiding, die het egoïsche denken beheerst. Weersta de verleiding.

Zoals altijd, het uiterlijke leven is een reflectie van het innerlijke leven. Probeer vrede eerst in jezelf te vinden. Dan wordt die ook in de wereld mogelijk.

 


In : Maatschappij 


Tags: oorlogstaal  oekraine  ego  polarisatie 
 
 

Make a free website with Yola