Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Over haat

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, November 11, 2021 Under: Omgaan met emoties

Over haat


De meningen zijn verdeeld in Nederland en dat mag. Wat ik helaas zie is dat mensen om meningen haatdragend naar elkaar worden. In de social media schelden ze elkaar uit en willen anderen bestraffen. Ik kom zelfs doodswensen tegen: “laat ze maar ziek worden en dood gaan, dat zal ze leren.” Als in politiek en media de meningen polariseren maakt dit de haat alleen maar groter.

Geen enkel verschil van mening is het waard om je medemens rot te behandelen of dood te wensen. Dit is geen meningsverschil meer, maar dit is haat. Dit is hoe steeds opnieuw conflicten en oorlogen ontstaan.

We horen niet graag dat ons nare gedrag op haat wijst, verzinnen daar liever bedekkende termen voor. We ontkennen dat we haat kunnen voelen en verspreiden, verzinnen allerlei rechtvaardigingen. We wijzen anderen aan als oorzaak van onze haatdragende taal of gedrag. Alsof haat zomaar per ongeluk in jou kan ontstaan door iets buiten je.

Haat kan alleen maar naar buiten komen als het al in je zit.

Als je jouw schaduw niet kan zien, komt deze naar buiten en wordt zichtbaar. De wereld is slechts een reflectie van je binnenkant. Als je getriggerd wordt door andere meningen of haatdragende mensen, wordt je schaduwkant geactiveerd.

Je zult al verborgen haatgevoelens onder ogen moeten zien, om niet voortdurend vanuit haat te blijven reageren. Jouw lelijke woorden en daden duiden op verborgen haat.

Ontken het niet, praat het niet goed, maar veroordeel haat evenmin in jezelf en anderen. Leer om jouw haatdragende reactie op tijd af te vangen, leer anders te reageren, hoezeer je ook wordt uitgedaagd.

 

 

 

 

 


In : Omgaan met emoties 


Tags: haat  schaduw  meningen  social media  schuld  ontkenning 
 
 

Make a free website with Yola