Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Pijn of lijden?

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, July 29, 2021 Under: Hooggevoeligheid

Pijn of lijden?

Je slaat op je duim en dat doet inderdaad pijn, fysiek pijn. Maar lijden ontstaat in ons hoofd. Op het moment dat we op onze duim hebben geslagen, gaan we negatieve gedachten toevoegen. Bijvoorbeeld, ik ben een stommerd dat ik op mijn duim sloeg, dit had verdorie niet mogen gebeuren, ik heb ook altijd pech, hoe moet het nu met schrijven, etc. etc. etc. Onze geest gaat in gevecht met de realiteit en veroorzaakt  stress. Hier stress met een mentale oorzaak.

Het lastige is, dat deze mentale stress  ons lichaam extra belast. De fysieke pijn die we voelen, wordt er door versterkt, omdat stress je lijf gevoeliger maakt. Dan gaan we nog meer negatieve gedachten koesteren: het gaat maar niet weg, zou er iets echt goed beschadigd zijn, dit gaat weken duren. Het vermogen tot herstel van je lichaam wordt door stress eveneens verminderd, want je lichaam moet niet alleen die duim herstellen, maar ook je hele lijf zien te laten herstellen van je mentaal opgewekte stress.

Probeer als je fysiek pijn hebt, de negatieve gedachten weg te jagen uit je hoofd. Besef dat je  niet meer kan doen dan de tijd nemen om te herstellen. Maak het voor jezelf niet erger. Probeer in plaats daarvan neutraal praktisch te denken of nog liever positief te denken. Doe waar mogelijk dingen die je blij maken. Maak van de gelegenheid gebruik muziek te luisteren of een leuke film te kijken. Dit leidt je geest ook nog eens van de pijn af. Je voelt de pijn minder, want je besteed er geen negatieve aandacht aandacht aan.

 


In : Hooggevoeligheid 


Tags: pijn  lijden  hamer  duim  stress 
 
 

Make a free website with Yola