Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Plasgeitenbreier

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, June 29, 2023 Under: Maatschappij

Plasgeitenbreier

Onlangs publiceerde een anonieme twitteraarster die zichzelf Plasgeitenbreier noemt een vreselijk bericht. Ze toonde op Twitter de inhoud van een app-gesprek, waarin telefoonnummers van ministers waren genoemd. Het was niet bekend of dat bericht authentiek was of geknipt en geplakt. 

Maar bijna alle ministers en een aantal kranten verspreidden vervolgens dit anonieme, niet geverifieerde bericht, gepaard gaande met zeer verontwaardigde teksten. De democratie is in gevaar! 

Dit laat ten eerste zien dat mensen, ook ministers en journalisten, informatie verspreiden zonder de bron of de juistheid van de informatie te checken.

Inmiddels zijn checks aan de gang en is het bericht waarschijnlijk fake news. Als dit klopt, laat dit zien dat wij mensen, ook ministers en journalisten, gevoelig zijn voor nepnieuws. Zeker als dat nepnieuws in ons straatje past.

En degene die fake news verspreidt heeft er altijd belang bij dat het wordt geloofd. Zelfs als het ontzenuwd wordt, heeft het bepaalde mensen toch zwart gemaakt en zijn er altijd genoeg mensen die het blijven geloven, omdat ze de verificatie niet lezen.

In een tijd waarin we met een overvloed aan informatie van doen hebben, is het belangrijk dat je je van deze menselijke valkuilen bewust wordt. In : Maatschappij 


Tags: plasgeitenbreier  fdf  ministers  kranten  fake news  democratie 
 
 

Make a free website with Yola