Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Plicht en leegte

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, June 22, 2024 Under: happiness

Liefde is een verbindende kracht. Als je dingen uit liefde, plezier en waardering doet, ervaar je verbinding met de wereld. Je wisselt liefde uit met je omgeving en dat is innerlijk voelbaar. Er is zogezegd een innerlijke beloning die blijvend is. 

Als je dingen puur uit plicht doet, dan is die innerlijke verbinding er niet ervaar je leegte. Die leegte wil je vullen met uiterlijke goedkeuring. Je wilt dat mensen zien wat je doet, waarderen wat je doet. Er is zogezegd een uiterlijke beloning die tijdelijk is. 

Van het leven houden is in wezen alles wat je doet met liefde en aandacht doen. Dat geeft ook vrijheid, want je bent voor je geluk niet meer afhankelijk van wat anderen vinden.

Veel mensen ervaren leegte en onvrede, omdat ze dingen vanuit plicht doen. Het huis en de tuin bijhouden is een plicht. Voor elkaar zorgen is een plicht. Je werk doen is een plicht. Dan is er geen innerlijke beloning en zoek je die buiten jezelf. Je moet steeds weer presteren en als je maar één klein steekje laat vallen op je plichten, krijg je geen goedkeuring maar afkeuring van jezelf of anderen. 

Het gaat er niet om dingen op een plichtmatig goede manier te doen, alles te doen zoals het hoort. Het gaat er om alles uit liefde te doen. Pas dan is er innerlijk plezier en ware verbinding en ben je innerlijk vrij.

 

 


In : happiness 


Tags: plicht  normen  geluk  plezier  aandacht  liefde   
 
 

Make a free website with Yola