Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Polarisatie

Posted by Renée Merkestijn on Monday, February 14, 2022 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Polarisatie

Als mensen angsten niet onder ogen zien, projecteren ze die angsten op andere mensen. De ander wordt in hun ogen de oorzaak van hun angst, de slechterik, de schuldige. Angst verandert in oordeel en oordeel leidt tot stress en strijd.

Mensen proberen de vermeende slechterik aan te vallen om hun angst kwijt te raken. Ze verdedigen zich tegen de vermeende slechterik, of blijven uit de buurt. Door de slechte ander en de buitenwereld te controleren, denken ze minder bang te worden. Dat werkt niet. Zolang de angst innerlijk blijft bestaan, verschijnen er in jouw wereld steeds opnieuw slechteriken die je bang maken.

Door aanvallen, verdedigen en vermijden van die zogenaamde slechteriken, wordt de angst niet minder, maar juist groter. Er ontstaan conflicten met andere mensen en dat maakt je nog banger. Je projecteert nog meer angsten, gaat nog meer in oordeel, verdediging en aanval. Kortom, de polarisatie neemt verder toe.

Ook collectief worden angsten op anderen geprojecteerd. Dan wordt niet één persoon als oorzaak en slechterik aangewezen, maar een hele bevolkingsgroep. Die krijgen allerlei slechte eigenschappen opgeplakt, waarmee deze angstprojecties en het aanvallen, verdedigen en vermijden worden gerechtvaardigd en polarisatie toeneemt.

Veel mensen zijn bang voor ziekte, dood en armoede en wijzen schuldigen aan, projecteren die angst in de buitenwereld. In plaats van met je vinger te wijzen, kan je beter je angsten innerlijk onder ogen zien. Daarmee trek je jouw projecties terug. Hiermee verdwijnen je stressreacties, wordt jijzelf vrediger en je houding ten opzichte van andere mensen eveneens.

Schuldigen aanwijzen en aanpakken lost niets op. Je verspilt kostbare energie. Gebruik je energie liever om je angsten kwijt te raken en je problemen praktisch op te lossen. Als je bang bent voor ziekte en dood, zorg dan dat jijzelf en anderen gezonder kunnen leven. Als je bang bent voor armoede, zorg dan dat jijzelf en andere mensen welvaart kunnen ervaren. Uiteindelijk willen alle mensen hetzelfde, liefde en vrede. 

 

 

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: polarisatie  angst  projectie  oordeel  stress  aanval  verdediging  vermijden 
 
 

Make a free website with Yola