Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Politiek als spiegel

Posted by Renée Merkestijn on Friday, April 2, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Politici vertegenwoordigen onszelf, ze staan voor onze collectieve visie en ons collectieve gedrag. Ze zijn een spiegel van wie we zijn. Op dit moment zie je zowel licht als schaduw, liefde als angst/oordeel, eigenbelang als gezamenlijk belang. Omdat het een spiegel is, betekent dit dat deze allebei leven in de wereld, dus ook in onszelf. De spiegel reflecteert licht én schaduw.

Een collectieve verandering kan alleen voortkomen uit een reeks individuele veranderingen. Als je schaduwkanten herkent in de politiek, dan is dat een reflectie van een schaduwkant in jezelf die je mag oplossen. Deze innerlijke verandering komt vervolgens ten goede aan het collectief, omdat we allemaal in bewustzijn verbonden zijn. Er komt na enige tijd een kentering, als maar genoeg mensen het anders willen.

Het risico is, dat we onze schaduwkanten volledig projecteren op die politici en dus niet in onszelf oplossen. Politici zijn kapstokken of spiegels voor onze schaduwen. Elke realiteit is een gevolg van onze keuzes, dus ook onze politieke realiteit. We creëren de leuke en de minder leuke kanten ervan. Je kunt niet alleen een ander de schuld geven van problemen, ook niet de politici.

Als mens zijn we op weg naar licht, liefde en gezamenlijk belang. Je kunt daar alleen komen als je de andere keerzijde herkent, de schaduwzijde. Dus door de schaduwen in de politiek, ga je ze zien en kan je bewust besluiten daar verandering in te brengen. Je gaat meestal van een ‘dit wil ik niet zo’ naar een ‘dit wil ik zo’. 

Je hebt met jouw bewustzijn meer invloed dan je denkt. Denken dat je als individu geen invloed hebt, zorgt er voor dat alles blijft zoals het is. Je bent namelijk de schepper van je eigen werkelijkheid, zowel persoonlijk als collectief. Dat wat je gelooft wordt jouw realiteit, ook politiek gezien. Door te denken dat je niets kan veranderen, her-creëer je de bestaande realiteit waarin je weinig kan veranderen, omdat je dat dan gelooft. De wereld laat altijd jouw overtuigingen zien.

Dus leer vertrouwen te hebben in de scheppingskracht van jouw bewustzijn. Kijk in de spiegel, verander jezelf als iets je niet aanstaat en verander zo de wereld.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: bewustzijn  politiek  schaduw  licht  eigenbelang  gezamenlijk belang 
 
 

Make a free website with Yola