Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Politiek en ego-activatie

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, July 4, 2024 Under: Spiritualiteit

Als je wilt weten hoe het ego met zaken omgaat, kan je kijken wat er in de politiek gebeurt. Het ego gaat uit van het goed-versus fout en van schuld. Het verleden is belangrijker dan het heden, het verleden wordt geprojecteerd op de toekomst. Eens fout, altijd fout.

Het ego gaat vervolgens in de aanval of de verdediging, want hij is de goede man of vrouw of partij, die de slechterik moet overwinnen, polarisatie. Het ego is niet op overleg gericht of op oplossingen, maar is in oorlog. Zolang het ego in het debat overheerst, wordt er nooit iets bereikt in positieve zin. Het kan dat de ene tijdelijk wint, maar dat kan zomaar weer omslaan, stabiel wordt het nooit.

Als toeschouwer moet je zorgen dat jouw ego niet geactiveerd wordt en in de strijd meegaat. Dat zie je in de kranten gebeuren en op social media, het goed en fout spel wordt ijverig gevoerd door iedereen. Als dat gebeurt, trek je dan uit de egomacht terug.

Het ego is dol op polarisatie, heeft helemaal geen zin in vrede, dat is saai, dan kan hij niets winnen, dan kan hij jou niet meer de baas zijn. Hij zal alles doen om jou in de strijd gevangen te houden, samen met andere mensen.

Wat je nu in de wereld ziet gebeuren, is hoe het ego dingen aanpakt en hoe dat altijd tot strijd zal leiden. Het ego heeft niets goeds in de zin, al zal hij je verleiden te geloven dat hij het beste met je voorheeft en je veilig houdt.

Maar juist door de werking van het ego te herkennen in jezelf, ben je in staat je uit de greep die het ego op heeft te ontworstelen.


In : Spiritualiteit 


Tags: politiek  ego  strijd  activatie   
 
 

Make a free website with Yola