Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Politiek vanuit spiritueel standpunt

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, October 29, 2020
Politiek is een manifestatie van ons collectieve denken. De nieuwe noodwet is het toppunt van egoïsch angstdenken. De wet gaat er van uit dat de wereld en de mensen gevaarlijk zijn en met alle middelen onder controle moeten worden gehouden, meer dan eerdere wetgeving.
Het ego projecteert altijd zijn eigen angsten voor gevaar op andere mensen, vindt het vervolgens gerechtvaardigd om zelf gevaarlijk te zijn voor andere mensen. Het ego komt altijd in een cirkelredenering terecht. Omdat de anderen me kunnen aanvallen, zal ik de anderen aanvallen. Omdat anderen me kunnen controleren, moet ik de anderen controleren. Dit geeft hem de illusie van veiligheid, terwijl hij de wereld in werkelijkheid onveilig maakt.
Wat zich collectief manifesteert vindt zijn oorsprong in ons eigen denken. We projecteren onze eigen angsten en oordelen altijd op anderen. Het is in deze tijd makkelijk om schuldigen te zoeken, of bij de pro- of bij de contragroep, bij de mensen, bij de regering, je kunt zelfs god of de duivel de schuld geven. Ook dat is ego, schuldigen zoeken en de strijd blijven aangaan.
De realiteit is altijd het gevolg van ons eigen denken. Dus onderzoek eerst eens waar je zelf vanuit ego denkt, waarin je anderen veroordeelt als gevaarlijk en daarom aanval en controle nodig denkt te te hebben. Een betere wereld begint bij jezelf, in je eigen manier van denken. 
 

Make a free website with Yola