Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Populaire verhalen zijn scenario’s voor onze realiteit

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, December 20, 2020 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Populaire verhalen zijn scenario’s voor onze realiteit

De meeste mensen realiseren zich onvoldoende dat de werkelijkheid wordt gecreëerd door onze gedachten, door onze verhalen, zeker als we die regelmatig herhalen.  Populaire verhalen zijn scenario’s die we neerzetten, waar zullen maken, omdat we nu eenmaal scheppende wezens zijn.

In het verleden waren boeken en films over pandemieën, crisis en drama erg populair. Dit is een scenario dat we hebben geschreven met zijn allen. Nu spelen we dit samen uit in de realiteit. We spelen onze favoriete rollen en voelen ons daaraan gebonden. We maken onszelf wijs dat het scenario, de werkelijkheid, vastligt, dat het ons overkomt. We houden ons aan het scenario en realiseren ons niet dat we zelf de schrijver en regisseur ervan zijn.

In de praktijk blijkt de realiteit misschien niet zo leuk te zijn als in de film of in het boek. Als het je niet bevalt, wordt het tijd om voor een nieuw verhaal, voor een nieuw scenario en nieuwe rollen te kiezen. Alleen door een nieuw verhaal te vertellen, komen we hieruit en creëren we een prettiger leven voor onszelf.

Dus neem het op je een ander verhaal te vertellen, samen met anderen. Hoe kunnen we gelukkiger leven, hoe dienen we onze maatschappij in te richten?

Focus op hoe je het wel wilt en niet voortdurend op de gemanifesteerde werkelijkheid, want die ontstond uit het verleden. Gebruik het nu, je punt van scheppingskracht, om het verhaal te veranderen en anders te gaan leven. Realiseer je dat we de  realiteit scheppen vanuit onze verhalen, een verantwoordelijkheid en een uitdaging. Het wordt tijd om onze scheppende energie voor een beter verhaal en een betere werkelijkheid te gebruiken. 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: verhaal  pandemie  schepping  manifestatie  creatie  werkelijkheid  realiteit 
 
 

Make a free website with Yola