Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Projectie

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, December 21, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Projectie


De term projectie betekent dat hetgeen jij gelooft, door de wereld wordt weerspiegeld. Je noemt het echter jouw realiteit. De buitenwereld is een reflectie van je innerlijke wereld.  Dus als je de uiterlijke wereld zou willen veranderen, dien je jouw innerlijke wereld te veranderen, want dat is de bron.

Wat we niet  beseffen, is dat onze projectie laat zien wat je (onbewust) wilt, wat onze (onbewuste) waarden zijn. De vraag dringt zich dan op, waarom zou je vervelende dingen voor jezelf willen zoals gevaren, tekorten, conflicten.

Dat heeft met onbewuste uitgangspunten of overtuigingen te maken, daarmee kan je onbewuste doelen voor jezelf formuleren. Omdat het onbewust is, zie je dit niet, denk je dat het je overkomt.

Stel je hebt regelmatig ruzie. Dat wil je toch niet, denk je? Maar stel dat jouw onbewuste uitgangspunt is, ruzies horen bij het leven en je leert daarvan voor jezelf op te komen? Dan zeg je onbewust: ik wil een aantal ruzies om beter voor mezelf op te leren komen.

Maar wie heeft jou eigenlijk verteld dat ruzies bij het leven horen? Waarom zou je niet zonder ruzie voor jezelf op kunnen leren komen? Waarom zou je sowieso voor jezelf moeten opkomen als je gewoon jezelf bent?

Door zo'n klein onderzoekje heb je jouw onbewuste uitgangspunt bewust gemaakt en kan je het ook loslaten. Met als gevolg dat je dit  niet meer op de wereld projecteert. In dit geval ervaar je minder ruzies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: projectie  spiegel  creatie  onbewust  ervaringen  ruzie 
 
 

Make a free website with Yola