Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Reden van polarisatie

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, December 10, 2023 Under: Manifestatie & Resonantie

Als mensen bang zijn, zoeken ze een reden voor hun angst. Dan vormt zich oordeel, dan benoemen ze een schuldige, een vijand. Door die vijand te bestrijden, geloven ze hun angst te bestrijden. Maar die angst blijft, omdat ze die alleen maar hebben geprojecteerd. Je kan die projectie wel uitschakelen, maar daarmee blijft de angst bestaan en zal je op zoek gaan naar een nieuwe vijand.

Dat zie je nu in de wereld gebeuren. Mensen zijn bang en dit vertaalt zich in een reeks van vijanden, waar iedereen dan de strijd mee aangaat. Zodra die ene vijand is overwonnen, dient de volgende zich alweer aan. De reden is, dat we onze angsten en de daaruit voortvloeiende oordelen en vijandschap niet innerlijk onderzoeken. We blijven in onze projecties gevangen. Die projecties zijn meestal wederzijds. Jij projecteert je angsten in de vorm van oordelen op meneer A. Meneer A projecteert zijn angsten in de vorm van oordelen op jou. Dit is de polarisatie die we in de wereld zien.

Waar zijn de mensen dan zo bang voor? Meestal voor alles wat met hun lijfbehoud te maken heeft, honger, ziekte, verwondingen, de dood. Plus angst voor het verliezen van alles wat voor dat lijfbehoud nodig is, geld, bezit, macht. Degene die dat bedreigt is de vijand en die gaan ze bestrijden, in de hoop dat als het lukt, ze niet meer bang hoeven te zijn. Hun angst is echter hun werkelijke vijand. Mensen zijn bang voor hun eigen angsten, daarom projecteren ze die.

Er is echter een dimensie in jezelf die boven die angsten en oordelen uitstijgt. Je kan je in plaats daarvan richten op het creëren van een beter leven voor jezelf op een positieve manier. Mensen hebben veel meer in zich dan ze in hun angst en oordeel vaak denken. Maar dat kan je pas ontdekken, als je jouw angsten en oordelen loslaat en open en creatief wordt. Want angst en oordeel werpen een schaduw op je werkelijke natuur, ze werken beperkend.


In : Manifestatie & Resonantie 


Tags: polarisatie  angst  oordeel  vijand  projectie  loslaten 
 
 

Make a free website with Yola