Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Ritueel als nieuw begin

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, September 3, 2013 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Rituelen kennen we in de Westerse maatschappij ook, al benoemen we het vaak niet meer zo. Een huwelijk, een begrafenisplechtigheid, Oud en Nieuw, onze verjaardag, een house warming party, de grote schoonmaak, het zijn allemaal rituelen.

Rituelen sluiten met symbolische handelingen een fase af, markeren een nieuw begin, zetten een nieuwe intentie naar de toekomst en gebruiken meestal stoffelijke symbolen om je hieraan te herinneren.

Een huwelijk beëindigt de fase van alleen zijn, je gaat voortaan samen door het leven. De intentie is om er voor elkaar te zijn en het stoffelijke symbool is de ring die je dagelijks draagt.

Energetisch, dus qua energie, verander jij je leven door jouw gerichte aandacht en de intenties die je zet. Je beïnvloedt heel bewust je denken, je voelen, je lichaam en je omgeving in positieve zin. Een ritueel markeert een energetische verandering.

Hoe persoonlijker het ritueel is, hoe sterker het werkt. Het is niet voor niets dat huwelijksplechtigheden en begrafenissen steeds persoonlijker worden.

Een eigen ritueel verzinnen en uitvoeren is ook mogelijk. Je bent echt niet gebonden aan de traditionele markeringspunten. Misschien wil je anders in het leven gaan staan vanaf nu. Misschien wil je een scheiding loslaten en opnieuw beginnen. Misschien een terugkerend ritueel voor jouw gezin creëren.

Neem rustig de tijd om te bedenken hoe jouw ritueel eruit komt te zien. Voer het met je volledige aandacht uit en betrek je stoffelijke symbool er in. Naderhand draag je jouw symbool bij je of zet het op een plek waar je het dagelijks ziet.

Je zult merken dat jij je prettiger voelt en meer gericht op het nieuwe begin dat je in je leven wenst.

 

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: ritueel  nieuw begin  huwelijk  begrafenis  afscheid  oud en nieuw  symbool  energetisch  verjaardag  vieren 
 
 

Make a free website with Yola