Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Rotte kersen plukken.

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, July 24, 2021 Under: happiness

Rotte kersen plukken.


Je brein heeft de neiging ‘rotte kersen te plukken’ in het innerlijke commentaar op je leven. Hier een rotte kers, daar een rotte kers, zie je wel, hier zit er nog één en nog één en nog één. Voor je het weet, zie je alleen maar rotte kersen in je boom hangen en voel je je ongelukkig. Je begint te geloven dat de hele kersenboom rot is.

Bijvoorbeeld, je had een lekke fietsband. Vervolgens worden lukraak rotte kersen geplukt. Wat een rotdag. Had ik gisteren ook al. Mijn man deed onaardig tegen me. Ik voelde me al zo rot. Mijn grote teen dood doet voortdurend pijn. Financieel is ook al lastig. Heb net een dure reparatie gehad van de auto. Het zit echt niet mee. Mijn vrienden hebben daar geen enkel begrip voor. Het leven is niet leuk, ook qua gezondheid. Ik moest dit jaar al twee keer naar de huisarts. Ik voel me eigenlijk nog steeds niet lekker en vaak moe. Daardoor loopt mijn huishouden achter. Mijn kinderen willen nooit eens helpen met het huishouden. Die doen maar waar ze zin in hebben. Heb verdorie helemaal alleen boodschappen moeten doen op de markt en alles was weer duurder geworden. Kortom, je ziet alleen nog de rotte kersen hangen in je eigen kersenboom.

Rotte kersen plukken kan je ook voor een ander. Een vriendin vertelt je dat ze slecht sliep de laatste tijd. Dan ga je rotte kersen  voor haar plukken. Ik dacht al dat ze er ziek uit zag. Haar huid had laatst van die rare rode vlekken. Ze kan wel eens iets naars onder de leden hebben. Ze gaat de laatste tijd trouwens weinig de deur uit. Zal ze depressief zijn, dat ze zo slecht slaapt? Er komt sowieso weinig visite bij haar naast mijzelf. Ze zou wel eens eenzaam kunnen zijn. Ze had vorig jaar  trouwens ook al ruzie met de familie.  Ze moet het verdorie wel in haar eentje zien te rooien. Niet makkelijk, als je maar een uitkering hebt. Logisch dat ze slecht slaapt, het zal de stress wel zijn. Daarom eet ze ook te veel en wordt ze dikker. Kortom, je ziet alleen nog de rotte kersen hangen in de kersenboom van je vriendin.

Als je dit merkt, realiseer je dat je brein graag rotte kersen verzamelt en zie in dat je te negatief focust. Probeer over te stappen naar het plukken van zoete kersen. Dat kan namelijk ook.

Weer beginnend bij de lekke band, zijn er ook zoete kersen te plukken. Goh, de fietsenmaker had hem razendsnel gerepareerd. Kon gelijk een rondje maken.  Dat maakt me blij, lekker in het zonnetje. Het is al een paar dagen mooi weer. Daardoor heb ik veel in de tuin kunnen doen, die ziet er mooi uit, met alle zomerbloemen. Terwijl ik bezig was, belde een oude vriendin me en hebben we uren gekletst. Ik ben ook nog gezellig naar de markt geweest.  Ik had daar zomaar een voordeeltje, mijn favoriete fruit, kersen, twee bakjes voor de prijs van één. Ik heb daarna heerlijk in de zon een boek gelezen met een bakje kersen. Kortom, je ziet zo alleen nog de zoete kersen in je kersenboom hangen.

Pluk ook eens zoete kersen voor je vriendin die slecht sliep. Bedenk je dat ze ondanks dat vrolijk blijft en de tijd neemt je te bezoeken. Wat een leuke tijd je altijd met haar hebt. Dat ze ondanks haar uitkering prima rond kan komen en naar iedereen gul is. Hoe ze het gezellig maakt thuis en vrienden altijd welkom zijn. Hoe ze veel gaat fietsen en wandelen en hartstikke gezond leeft. Hoe gek het is dat ze slecht sliep, omdat ze altijd zo gezond leeft. Misschien alleen even het warme weer geweest. Dat ze er nog altijd blakend uitziet en zich altijd zo leuk kleedt. Kortom, je ziet dan alleen nog de zoete kersen in haar kersenboom hangen.

Voor je levensgeluk is het goed alleen te focussen op zoete kersen. Dus welke kersen wil jij de komende tijd plukken, zoete of rotte? 


In : happiness 


Tags: zoete  rotte  kersen  denken  geluk  levensgeluk. 
 
 

Make a free website with Yola