Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Schaalverkleining

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, November 20, 2021 Under: Relaties en communicatie

Een van de grootste problemen in deze tijd is schaalvergroting. Zoals op een werkvloer een manager maar zoveel mensen kan kennen en besturen, zo geldt dit voor overheden en multionationals en wereldwijde organisaties. Deze kolossen verliezen het contact met de ‘werkvloer’ en worden inflexibel. Globalisering zorgt voor het ontstaan van kolossen.

Een kolos verliest het contact met mensen, of dit nu burgers zijn of klanten. De leiding overziet het niet meer, medewerkers overzien het niet meer. Ze voelen minder empathie met de mensen die ze zeggen te dienen. Ze ontwikkelen een gezamenlijke beperkte visie, denken te weten wat goed is voor mensen, al bestaat daar geen contact of voeling mee. Ze proberen die beperkte visie op te leggen aan de mensen via PR en marketing, soms zelfs met oneigenlijke middelen.

De kolos raakt geleidelijk op macht gericht, staat op zichzelf, keert zich soms zelfs tégen degenen die ze zeggen te dienen. Het wordt een wereldje dat zichzelf in stand houdt en de buitenwereld als vijand gaat zien. Dit gebeurt nu wereldwijd. In plaats van het contact met burgers en klanten op te zoeken, gaan de kolossen steeds verder in macht en manipulatie. Ze zijn losgezongen van de werkelijkheid, maar proberen hun illusionaire werkelijkheid op te dringen aan de rest.

Het komt erop neer dat we in onze drift tot schaalvergroting de menselijke schaal zijn kwijtgeraakt. Schaalverkleining wordt de manier om weer tot elkaar te kunnen komen.

 

 


In : Relaties en communicatie 


Tags: schaalvergroting  globalisme  overheid  multionationals  macht  visie 
 
 

Make a free website with Yola