Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Sinterklaas bestaat niet

Posted by Renée Merkestijn on Friday, November 19, 2021 Under: Spiritualiteit

Sinterklaas bestaat niet

Sinterklaas staat voor onze heilige dus lichte kant. Piet (de oorspronkelijk Zwarte) Piet staat voor de donkere schaduwkant van onself. Ze zijn een weerspiegeling van onze innerlijke dualiteit. Sint staat voor ons spirituele, liefdevolle zelf en Piet ons egoïsche, angstige en oordelende zelf en de handelingen die daaruit voortkomen. 

We hebben deze innerlijke dualiteit geprojecteerd op autoriteiten buiten onszelf, symbolisch op Sint en Piet. Het is de Sint die ons maatschappelijk zal belonen en de Piet die ons zal bestraffen. Het staat voor de maatschappelijke interpretaties van onze daden, de goed- en afkeuring van de samenleving.

Sint en Piet manifesteren zich in onze alledaagse wereld als de autoriteiten die ons zullen belonen of bestraffen. De belonende en straffende overheid, baas, ouder maar ook de massa. Die komen in de plaats van onze innerlijke wijsheid, onze innerlijke autoriteit. Sint staat voor de maatschappelijke autoriteit die weet wat goed is voor iedereen en beloningen uitdeelt als je zoet meedoet. Piet is degene die als de Sint oordeelt dat je slecht bent jou zal bestraffen met de roede. Sint is de rechter, Piet is de uitvoerder.

We stoppen met geloven in Sint en Piet als we als kind onze autonomie ontwikkelen, als we een innerlijk besef van goed en kwaad ontwikkelen. Dan hebben we geen Sint nodig die ons beloont, geen Piet die ons bestraft, geen maatschappelijke kracht die ons vertelt wat goed of kwaad is. Dan weten we dit onderscheid innerlijk te maken. Dan stoppen we met geloven in Sinterklaas.

Als je kijkt hoe we momenteel met autoriteiten omgaan, geloven we nog steeds in Sinterklaas. We laten ons leiden door  leiders die bijna magisch en alleswetend lijken te zijn en door de massa. Dit terwijl we diep in ons hart weten dat Sinterklaas niet bestaat.

In : Spiritualiteit 


Tags: sinterklaas  piet  licht  schaduw  autoriteit  goed  kwaad. 
 
 

Make a free website with Yola