Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Spanningszoekers, extravertie en hooggevoeligheid

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, July 13, 2014 Under: Hooggevoeligheid
Mensen die het enig vinden om altijd weer nieuwe dingen te ervaren of extravert zijn, hebben minder snel in de gaten dat ze wel eens hooggevoelig zouden kunnen zijn. Hooggevoeligheid wordt vaak geassocieerd met rust zoeken, introvertie, voorzichtigheid. Dit komt omdat het grootste deel van de hooggevoelige mensen deze eigenschappen ook heeft.

Bij hooggevoeligheid heb je rustzoekende mensen en spanningszoekende mensen. Die laatste groep onderneemt graag allerlei nieuwe dingen en geniet daar enorm van. Ze hebben niet in de gaten dat zelfs leuke dingen een belasting voor hun zenuwstelsel kunnen betekenen. Ze gaan makkelijk over hun grenzen heen en raken dan overprikkeld. Dan zijn ze opeens doodop of geïrriteerd.

Bij hooggevoelige mensen heb je introverte en extraverte mensen. Ook die laatste groep zal minder snel  in de gaten hebben dat ze hooggevoelig zijn. Ze vinden het enig om met mensen om te gaan, treden makkelijk naar buiten. Alleen raakt hun zenuwstelsel wat sneller overbelast dan bij de meeste mensen, dan wordt het hen opeens teveel en willen ze rust om zich heen.

Kijk eens voor jezelf of je dit herkent. De oplossing is om wat meer evenwicht in te bouwen in je activiteiten en in je contacten. 

In : Hooggevoeligheid 


Tags: hooggevoelig  stress  spanningszoeker  extravert  introvert  nieuwe dingen  zenuwstelsel  overprikkeling  evenwicht 
 
 

Make a free website with Yola